Eventtekniker

VARIGHED: 4 år og 6 mdr.

En eventtekniker er lidt af en tusindkunster, der fagligt skal kunne lidt af hvert og samtidigt være i stand til at holde mange bolde i luften. Du skal kunne kombinere stor teknisk viden og kontant håndværksmæssig kunnen med kreativ opfindsomhed og målrettet handlekraft. Du er som regel en del af et sammentømret team, hvor man bruger aftener og weekender på arbejdet.

Du arbejder med lyd og/eller lysproduktion, opsætning og nedtagning af udstyr, der bruges til koncerter, festivaller, shows, messer, TV-produktioner m.m.

Derudover arbejdes der med vedligeholdelse af udstyret og logistikken bag produktionerne samt klatring og højderedning som bruges ved opsætning og nedtagning af større projekter.

Uddannelsens opbygning
Eventteknikeruddannelsen er en veksel uddannelse mellem skole og virksomhed.

På skolen undervises du blandt andet i:
Lyd-teknik, lys-teknik, AV-teknik, el og elektronik, sceneteknik/rigning, dansk og matematik

Når du har bestået dit grundforløb som eventtekniker skal du fortsætte i praktik i en virksomhed. Det er typisk produktionsselskaber, spillesteder og kulturhuse. Kan du ikke finde en praktikplads, har du mulighed for at søge optagelse i skolepraktik.

Uddannelsen er delt op i trin
Trin 1: Eventteknisk produktionsassistent
Trin 2: AV-tekniker, Teater-, udstillings- og eventteknisk produktionsassistent, Teatertekniker, Eventtekniker med speciale i audioteknik (lyd), Eventtekniker med speciale i illuminationsteknik (lys)

På EUC Nord udbyder vi de to sidstnævnte specialer samt AV-tekniker.


Er du i tvivl?

Kontakt vores studievejledere Morten Gaust, Lone Larsen, Maria Dolmer Bruun eller Maj-Britt Hjortholm for nærmere oplysninger.

Morten Gaust

Morten Gaust

Studievejleder

mga@eucnord.dk
+45 7224 6084  

Lone Larsen

Lone Larsen

Studievejleder

lla@eucnord.dk 
+45 7224 6086

Maria Dolmer Bruun

Maria Dolmer Bruun

Studievejleder

mdbr@eucnord.dk 
+45 7224 6649

Maj-Britt Hjortholm

Maj-Britt Hjortholm

Studievejleder

mah@eucnord.dk 
+45 7224 6458