Ernæringsassistent
VARIGHED: 3 år 7 mdr.
En ernæringsassistent er kreativ og kan lide at tilberede spændende, velsmagende og ernæringsmæssig korrekt mad. På skolen lærer du blandt andet om råvarer, tilberedning og anretning af maden, så den ser indbydende og lækker ud.
Du vil blive præsenteret for temaer som f.eks. sund livsstil, ernæringsrigtig mad til ældre og patienter, og du vil få mulighed for at arbejde med produktudvikling.
Uddannelsens opbygning
Ernæringsassistentuddannelsen er en vekseluddannelse mellem skole og virksomhed.
På grundforløbet undervises du blandt andet i:
Ernæring og sund livsstil, økologi og madspild, tilberedning, dansk og naturfag.
Du skal også have fag som fødevarehygiejne, førstehjælp og brand samt egenkontrol.
Når du har bestået dit grundforløb som ernæringsassistent skal du fortsætte i praktik i en virksomhed – f.eks. i kantiner, på centralkøkkener, højskoler, efterskoler, kursuscentre mv.
Kan du ikke finde en praktikplads, har du mulighed for at søge optagelse i skolepraktik.
Uddannelsen er delt op i trin
Trin 2: Ernæringsassistent
BEMÆRK! EUX-forløb tilbydes på grundforløb 1 og 2. Herefter fortsætter du uddannelsen på en anden erhvervsskole.
Yderligere information
For yderligere information om uddannelsen, kan du finde mere i følgende links:
> Vejledning
> Optagelse og tilmelding
> Lokale undervisningsplaner
> Bekendtgørelse
>EUV- Erhvervsuddannelse for voksne
Er du i tvivl?
Kontakt vores studievejledere Morten Gaust, Lone Larsen, Maria Dolmer Bruun eller Maj-Britt Hjortholm for nærmere oplysninger.