Gastronom

VARIGHED: 4 år og 3 mdr. (afhængig af speciale)

En kok/gastronom tilbereder god mad, som f.eks. gourmetretter, buffet og festmad. Man skal være kreativ og have lyst til at ”nørde” med rå varerne, så det giver den allerbedste smagsoplevelse for gæsterne.

At være kok er et spændende og hårdt job, hvor de dygtigste kan opleve meget anerkendelse og ros - fx. Michelinstjerner.

Du kan tage hele kokkeuddannelsen hos EUC Nord.

 

Uddannelsens opbygning
Uddannelsen til kok/gastronom er en vekseluddannelse mellem skole og virksomhed.

På grundforløbet undervises du blandt andet i:
Råvarekendskab og tilberedningsmetoder, indkøb og bestilling af varer, madkultur, gæste- og kundebetjening, dansk og naturfag.

Du skal også have fag som fødevarehygiejne samt førstehjælp og brand.

Når du har bestået dit grundforløb som kok/gastronom skal du fortsætte i praktik på f.eks. caféer, hotel og restauranter, kantiner samt diner transportable.

Kan du ikke finde en praktikplads, har du mulighed for at søge optagelse i skolepraktik.

Uddannelsen er delt op i trin
Trin 2: Smørrebrød og catering, Kok

Yderligere information
For yderligere information om uddannelsen, kan du finde mere i følgende links:

> Vejledning
> Optagelse og tilmelding
> Lokale undervisningsplaner
> Bekendtgørelse 
>EUV- Erhvervsuddannelse for voksne

Næste studiestart (GF2):

13. januar 2025

Tilmeld dig

Er du i tvivl?

Kontakt vores studievejledere Morten Gaust, Lone Larsen, Maria Dolmer Bruun eller Maj-Britt Hjortholm for nærmere oplysninger.

Morten Gaust

Morten Gaust

Studievejleder

mga@eucnord.dk
+45 7224 6084  

Lone Larsen

Lone Larsen

Studievejleder

lla@eucnord.dk 
+45 7224 6086

Maria Dolmer Bruun

Maria Dolmer Bruun

Studievejleder

mdbr@eucnord.dk 
+45 7224 6649

Maj-Britt Hjortholm

Maj-Britt Hjortholm

Studievejleder

mah@eucnord.dk 
+45 7224 6458