Udforsk verden med din uddannelse!

2017 New York City, USA

NYC - here we come! 2.y tog turen over Atlanten og tilbragte 1 uge i The Big Apple i januar. Det var en fed tur, hvor vi så storbyens fantastiske liv.

Studieture og udlandsophold

Med en håndværksfag er der gode muligheder for at komme ud i verden med din udddannelse. Danskere er eftertragtede - vi er gode til sprog og omstillingsparate. Vores uddannelser er brugbare i mange lande, brancher og virksomheder, og vi har derfor et stærkt internationalt netværk for dig der vil til udlandet.

På murernes hovedforløb tager de hvert år på studietur til Barcelona.

OPU - Oplæring i udlandet

Som elev på en erhvervsuddannelse har du mulighed for, at gennemføre hele eller dele af din uddannelse i udlandet med OPU, som betyder oplæring i udlandet (tidligere PIU - praktik i udlandet). Man kan godt gennemføre flere dele af uddannelsen i udlandet. OPU sørger for at du kan få økonomisk hjælp til praktikopholdet. Den sikrer også at du får merit for den praktik du tager i udlandet – hvilket vil sige, at det bliver godkendt som en del af din danske uddannelse.

Vores OPU-koordinator kan hjælpe dig med at finde en praktikplads, lave uddannelsesaftale, søge fonde og midler, finde bolig og en helt masse andet praktisk.

Det er et stort spring for  mange, men alle har haft en fantastisk oplevelse, der ikke blot har rykket dem fagligt, men også menneskeligt.

Erasmus+

Erasmus+ er en EU-ordning, der støtter rigtigt mange former for udlandsophold indenfor EU for elever, lærere og andre medarbejdere. Det er en ordning, hvor man søger penge til sine projekter typisk gennem sin skole.

I Danmark administreres ordningen af Uddannelses- og Forskningsministeriet, som man finder på ufm.dk

Kontakt

Dorthea Bruun Nielsen

Dorthea Bruun Nielsen

Koordinator Erasmus+

Tlf. 7224 6076

dbn@eucnord.dk

Kjeld Pedersen

Kjeld Pedersen

Uddannelseskonsulent

tlf. 7224 6161
kjp@eucnord.dk