Velkommen til EUX Teknik, Metal & Motor i Hjørring

Velkommen til EUX.

Det er et super spændende forløb, du har valgt! De første 20 uger på GF1 vil du opleve uddannelser, som du bliver grundigt introduceret til. Du vil møde dygtige, engagerede undervisere, som vil introducere dig til skibsmontør, smed, og automekanikere. Du vil få de bedste forudsætninger for at kunne vælge en uddannelse efter GF1.

Udover søde og dygtige undervisere vil du også møde nye venner. I vil få det sjovt sammen, spændende og lærerigt. I vil komme på flere forskellige virksomhedsbesøg, hvor I vil møde den virkelige verden af skibe, skibsmotorer, svejserobotter, el- og hybridbiler og meget mere. I vil få lejlighed til mødes med lærlinge som er i gang med en uddannelse og snakke med dem.

Du har valgt et uddannelsesområde med masser af lærepladser. Det gælder især i den maritime industri og i autobranchen. Der er store karrieremuligheder i brancherne i de her år. Endnu engang velkommen inden for på EUC Nord!

Hilsen

Jesper Clausen
Uddannelseschef Teknik, Metal & Motor

Kontaktpersoner

Vibeke Trillingsgaard

Studieleder og vejleder
Tlf. 7224 6612
vtr@eucnord.dk

Claus Harboe

Uddannelsessekretær
Tlf. 7224 6015
cha@eucnord.dk

Hvor bor Teknik, Metal & Motor i Hjørring?

Teknik, Metal & Motor en del af EUC Nord. Du finder os på adressen M. P. Koefoeds Vej 10, 9800 Hjørring. Vi bor i det vi i dagligdagen kalder 'Metalhuset' - ved indgangen er der et stort blåt skilt, hvor der står Teknik, Metal & Motor. Du kan ringe til os på tlf. 7224 6000 og maile på info@eucnord.dk. Vi deler adresse med en masse andre tekniske EUD- og EUX-uddannelser samt HTX Hjørring.

 

Program for de første uger

I de første 14 dage holder vi introduktion til alle de nye ting, du skal forholde dig til: skolen, lærere og fagene. Du vil også få en generel introduktion til al vores IT, som vi bruger i undervisningen. Vi holder også nogle sociale arrangementer, hvor vi hygger os max.

 

Husk at medbringe

Du skal medbringe en computer (Apple eller PC- helst ikke Chromebook). Det vil også være en god idé med noget at skrive med og på - papir og blyant. I kantinen findes mikrobølgeovne, hvis du skal have varmet medbragt mad.

Allerede på den første dag skal du have sikkerhedssko på. Dem skal du altså købe på forhånd. På den første dag vil du få at vide, hvilket arbejdstøj vi bruger og hvor du kan købe det. Du er naturligvis også velkommen til at bruge almindeligt tøj, vær blot opmærksom på, at noget tøj ikke kan bruges pga. sikkerhedskrav. Spørg dine lærere for yderligere info om dette.

Du får mulighed for at købe elementært værktøj på skolen til en meget billig pris.

Lectio og andre studiesystemer

Vi bruger IT-systemet Lectio til al studieadministration samt til lektier, opgaver, fraværsregistrering osv. Lectio kan rigtig meget, og du skal nok få en grundig introduktion til det. Vi bruger It's Learning i undervisningen.

Software til undervisningen stiller skolen til rådighed, så du kan installere det på din egen computer. Du vil få gratis adgang til Microsoft Office 365 og alle de programmer, der ligger herunder.

 

Vejledning

Vores vejleder hedder Vibeke Trillingsgaard, og hende finder du lige ved siden af murerlærernes lokale. Vibeke kan hjælpe med mange ting, og du er altid velkommen til en snak med hende. Har du faglige eller sociale udfordringer, som skolen skal tage hensyn til, så kan du snakke med Vibeke. Er du ordblind eller talblind? Har du et fysisk handikap eller en diagnose? Vi hjælper med støttetimer og hjælpemidler.

 

IT Support

Skolens IT-afdeling holder til på Hestkærvej 30. Fra M.P. Koefoeds Vej 10 er det nemmeste at gå ad en lille sti, der fører frem til et par skydedøre, hvor du skal gå til venstre for at komme til IT-afdelingen. Du kan vælge at gå derhen mellem kl. 8.00 og 10.00 eller ringe på tlf. 7224 6111. Så kan de hjælpe dig med din egen computer eller nogle af de programmer du benytter i din skolegang. Du kan også benytte en af de vejledninger, som findes på eucnord.dk/it.

 

Computerudstyr

For at få bedste ud af undervisningen skal du medbringe din egen computer. Vi anbefaler en Apple eller en PC. Chromebooks ser vi helst ikke, at du medbringer. Computeren bør ikke være mere end 3 år gammel, så vi er sikre på, at den kan køre de programmer, du skal bruge i undervisningen.

 

Støtte i undervisningen

Har du særlige fysiske eller sociale udfordringer, så kan vi sikkert hjælpe dig, så din skolegang bliver lettere. Vi yder SPS (specialpædagogisk støtte), hvis du er ord- eller talblind, har en diagnose (fx. angst, depression eller ADHD) eller har et handicap, hvor du har brug for særlige, fysiske hjælpemidler (fx. hævesænkebord, kørestol osv.). I første omgang skal du snakke med din vejleder om dette.

 

Bøger

Det meste af undervisningen foregår med digitale undervisningsmaterialer. Vi bruger stort set ikke fysiske bøger i undervisningen. Du har mulighed for at printe undervisningsmaterialet ud på skolen.

 

Ordensregler og rygepolitik

Vores studie- og ordensregler er fælles for hele skolen. Her kan du læse om, hvad du må og ikke må, når du er i skole, på studietur, til fest eller andre aktiviteter, som din uddannelse står for.

I studie- og ordensreglementet kan du også læse om vores rygepolitik. Vi har røgfri skoletid og det betyder, at der ikke må ryges i skoletiden, hverken på eller uden for matriklen. Røgfri skoletid gælder for alle, der færdes på skolen, og omfatter også rygerelaterede produkter som e-cigaretter og snus.

 

SU - Statens Uddannelsesstøtte

Du kan søge om SU, når du er blevet 18 år. Der er forskellige satser, som du kan læse mere om på su.dk.

EUC Nord har sin egen SU-vejledning, som du kan kontakte hver dag mellem kl. 10 til 12 på tlf. 7224 6211 eller mail suvejledning@eucnord.dk.

Kontor og sekretær

Lige når du kommer ind ad hovedindgangen til skolen via Albert Ginges Vej 55, så finder du vores administration ligefrem. Her sidder vores uddannelsessekretær Claus Harboe.

 

Kantine

Kantinen er den høje bygning tæt ved vejledningen. Den har åbent fra kl. 8.00 til kl. 13.00 og her kan få mad og drikke, slik, frugt og kager. Til frokost serveres både kold og varm mad og bestiller du på forhånd kan du få rabat.

 

Parkering

Der er fri parkering på den store parkeringsplads ved Albert Ginges Vej 55Ved vores hovedindgang er der kun parkering for ansatte og gæster. Vi har ingen ladestandere til elbiler. Der er også overdækket parkering til cykler og knallerter.

 

Transport

Du kan stå af toget ved Menu Hjørring og derfra gå til skolen. det tager ca. 15 min. Fra Hjørring Station til skolen tager det ca. 30 min.

Hver morgen kl. 07.53 kan du tage bus nr. 87 Lendum fra Hjørring Station til Albert Ginges Vej, hvor den stopper lige foran din skole.