Stjernekok underviste på EUC Nord

  24/05/16

Eleverne kom i lære hos franske Michel Michaud.

Der har aldrig været så stille i køkken 1 på EUC Nord, som der var i mandags. Kokken Michel Michaud havde taget turen fra hans arbejdsplads Brøndums Hotel i Skagen til EUC Nord i Hjørring, hvor 9 kokkeelever skulle hjælpe til med at fremtrylle en 3-retters menu i den pæne ende af gastronomi-skalaen. Og eleverne gik til den med krum hals. Der blev lyttet intenst da chefen forklarede, hvordan man skærer en lyssej og koncentrationen lyste ud af alle ved selv de mindste opgaver i køkkenet. Rasmus Jensen, som er kokkeelev, var meget tilfreds med dagen:

- Michaud er super professionel og stiller krav til én i køkkenet – det er fedt, når der forventes noget af én. Vi har været i gang siden kl. 8 i morges, men alle har været fokuseret hele dagen, og fulgt Michauds anvisninger. Han holder hovedet koldt og ved, hvad han vil have, og det smitter af på os alle. Disciplinen og lysten til at yde sit bedste har været helt i top – det har været en fed dag, og dem vil vi gerne have nogle flere af.

Michel Michaud er anerkendt som en stor formidler af fransk gastronomi, og aftenens menu skuffede ikke: Forretten var stegt lyssej med chorizo - sauce vierge. Hovedret Krydderurte-farseret poussinbryst og lår confit med frikassé af hvid asparges, vild asparges og nye løg, fjerkræ émultion. Og til dessert Hvidvinspocheret pære og pæresorbet med sprød pain d’épice.

Eleverne serverede al den gode mad for en gruppe af restauratører, der var samlet for at diskutere, hvordan man skaffer flere lærlinge til Nordjylland – og hvordan man får dem til at blive efter endt uddannelse. Aftenens vært og til daglig uddannelseschef for Gastronomi og Service på EUC Nord, Dennis Kindberg, konkluderede efterfølgende:

- Michauds talenter i køkkenet fornægter sig ikke og han fik serveret et flot måltid sammen med eleverne. Normalt kan eleverne være lidt larmende og ukoncentrerede, men det var helt væk i dag. Alle ydede en fantastisk indsats. Gæsterne var tilfredse og de kom med en række gode input til, hvordan vi kan holde på eleverne i Nordjylland. Bl.a. mente flere, at vi skulle fokusere mere på kvalitet, gode råvarer og høj faglighed, når vi præsenterer uddannelserne for grundskoleeleverne. Vi har utrolig mange grundskoleelever på besøg i vores brobygning, og jeg ville ønske flere af dem ville vælge at blive fx kok, bager, slagter eller tjener – og blive boende, når de er færdige med deres uddannelse.