Partnerskabsaftale underskrevet

  02/05/14

Partnerskabsaftale sikrer flere praktikpladser til alle unge, som er i gang med en bygge- og anlægsuddannelse på EUC Nord.

For at sikre den faglærte arbejdskraft har Dansk Byggeri, EUC Nord og Hjørring Kommune valgt at indgå en forpligtende partnerskabsaftale. Partnerskabsaftalen har til formål at skaffe flere praktikpladser til de unge, som ønsker at uddanne sig til inden for bygge- og anlægsbranchen. Ud over flere praktikpladser er der også sat et mål om at øge tilgangen til erhvervsuddannelserne efter 9. klasse til 10 pct. og efter 10. klasse til 30 pct. af årgangen.  

Flere unge kontanthjælpsmodtagere på erhvervsuddannelserne
Herudover er der sat et ambitiøst mål om, at 60 pct. af alle unge uddannelsesparate kontanthjælpsmodtagere skal være i gang med en erhvervsuddannelse senest et år efter, at de er kommet på kontanthjælp. Et andet mål med partnerskabsaftalen er at sikre, at faglig uddannelse, målrettet efteruddannelse, virksomhedspraktik og løntilskud anvendes til at sikre ledige et job i bygge- og anlægsbranchen.  

Næstformand i Dansk Byggeri, Ole Bæk Pedersen roser samarbejdet:  

”Med partnerskabsaftalen tages der et skridt i den helt rigtige retning. Der bliver nemlig skabt langt bedre betingelser for, at de unge, der ønsker sig en bygge- eller anlægsuddannelse. Og det er vigtigt for udviklingen i området. Derfor ser vi frem til samarbejdet med både EUC Nord og Hjørring Kommune.”  

Direktør for EUC Nord, Neil Jacobsen, udtaler:  

”Der findes rigtig mange spændende muligheder inden for byggefagene, og dette initiativ er med til at sikre praktikpladser til de kommende svende, som virksomhederne og kommunen har brug for i fremtiden. Stor ros til Dansk Byggeri for at tage et ansvar.”  

Arbejdsmarkedsudvalgets formand i Hjørring Kommune. Ivan Leth, udtaler:  

”Vi skal uddanne så mange faglærte som muligt, så vi imødegår den tendens, der tyder på, at vi kommer til at mangle faglærte i fremtiden. Det er helt i tråd med den arbejdsmarkeds- og bosætningspolitik, vi ønsker at føre her i kommunen”.