Orla Hav besøgte htx Frederikshavn

  24/01/20

Orla Hav blev brugt som case i undervisningen på htx i Frederikshavn



Orla Hav blev første gang valgt til et politisk hverv i 1983, og senest til Folketinget ved valget i 2019. Så man må sige, at han har en livslang erfaring med at føre valgkampagne og succes med at komme igennem med budskaberne i en benhård valgkamp. Alligevel havde han taget imod invitationen fra htx-elever i Frederikshavn, som gerne ville komme med forslag til en politisk kampagne for ham. Eleverne fra 2a og 3a går på studieretningen Kommunikation & IT og politikerbesøget indgår i temaet politisk kommunikation. Opgaven var at lave et nyt website til Orla Hav og et markedsføringstiltag, der kunne få folk til at besøge websitet.

 

En ægte socialdemokrat

Som oplæg fortalte Orla Hav om hans socialdemokratiske synspunkter og rødder i en politisk organisation med en rig historie. Vi kom helt tilbage til Louis Pio og frem til Mette Frederikshavn, som Orla Hav talte varmt om. ’En ægte socialdemokrat’ blev hun kaldt og det var faktisk også det indtryk Orla Hav selv udstrålede, når han fortalte om opvækst i Nørresundby og et langt politisk liv i det nordjyske. I den seneste valgkamp fyldte klima en del for Orla Hav, og det skulle et også gøre i elevernes forslag påpegede han.

 

De unge tænker online

Herefter snakkede Orla Hav med eleverne i grupper, svarede på deres spørgsmål og i det hele taget indgik i en diskussion med dem. Eleverne var naturligt nok mest interesserede i online kommunikation, og her var Orla Hav ikke på hjemmebane. Hans ’favoritmedie’ var klart ansigt-til-ansigt –mødet med vælgerne, hvor hans naturlige engagement og interesse for andre mennesker kunne komme til udtryk. Men Orla Hav lyttede til eleverne og tog deres mange gode råd om online markedsføring til sig. Især foreslog mange at lave en film, som man kunne bruge på mange forskellige platforme, og som samtidigt kunne være et godt medie til at udtrykke engagementet på. Der blev også talt om flyers, podcast, visitkort og strategier.

Senere på året skal eleverne præsentere deres løsninger for Orla Hav, og måske nogle af dem når igennem nåleøjet, og bliver til virkelighed i hans næste valgkamp.