EUC Nord sender 3 dygtige drenge til DM i Skills

  10/01/20

Det store årlige danmarksmesterskab – SkillsDanmark - for unge fra erhvervsuddannelserne sendes til Bella Centeret i Kbh. Her deltager 300 unge i kampen om at blive landets bedste inden for sit fag.


Murer Jens Christian Thomsen glæder sig til SkillsDenmark

EUC Nord sender den lokale flisemurer Tobias Bøggild fra Frederikshavn, murer Jens Christian Thomsen fra Bindslev og tømrer Mads Wunderov Andersen fra Dybvad afsted til København med tro på, at de kan nå rigtig langt. DM i Skills giver de unge chancen for at vise deres talenter. Det er desuden med til at skærpe deres faglig niveau og vise omverden – heriblandt grundskoleeleverne – erhvervsuddannelsernes mangeartede og spændende muligheder.

 

På EUC Nord i Hjørring trænes der i alle døgnets lyse timer, hvor to landsholdstrænere også er med. Dette betyder også, at EUC Nord har besøg af andre unge talenter fra bl.a. Esbjerg, Amager og Århus. Her træner de unge talenter, mens de modtager professionel hjælp fra landsholdstrænerne, som begge er undervisere på EUC Nord i Hjørring.   

 

Murer Jens Christian på 20 år har deltaget i lokalmesterskaber, regionsmesterskaber og nu DM i Skills, og ved, hvordan det er at være i konkurrence:

 

- At de tidligere konkurrencer som jeg har deltaget i, har gjort det nemmere for mig at modstå presset fra dommere og tilskuere som også møder op til Skills i Bella Centeret fra d. 16-18 januar.

 


Flisemurer Tobias Bøggild har trænet intensivt på at lave opgaven.

18-årige flisemurer Tobias Bøggild fra Hjørring er ligeledes klar. Tobias er EUX-elev på EUC Nord i Hjørring. Det er ikke uden grund, at Tobias er blandt dette års Skills-deltagere, efter han i 2019 vandt regionsmesterskabet. Vi spurgte Tobias, hvorfor han valgte faget flisemurer, hvortil han svarede:

 

- Jeg kan godt lide detaljer og præcision – og det er jeg rigtig god til.

 


Årets tømreropgave ved SkillsDenmark er ikke for alle.

Tømrerelev Mads Wunderov Andersen på 19 er en fyr, der går op i detaljer. I fritiden er Mads medlem af nørdeklubben inden for tømrerfaget. Hver anden onsdag øver klubben på mere svære opgaver. Mads har altid haft ønsket om at blive tømrer, og lægger en stor ære i, at hans håndværk er fejlfrit. Mads kan som de andre erhvervstalenter prale af førstepladser til lokal- og regionsmesterskabet.

 

Alle deltagere går efter en sejr, og har stor opbakning fra deres mester, familie og venner. I Bella Centeret har alle deltagere nogen der hepper på sidelinjen. Selv om vi nordjyder synes der er enormt langt til København, så har flere familiemedlemmer planlagt en tur samtidigt for at opleve storbyen.

 

Deltagerne har allerede fået tilsendt deres opgave til konkurrencen som der øves på, men for nogle af deltagerne kommer der en ukendt opgave på selve dagen og her fortæller Mads:

 

- Jeg er meget spændt på den ukendte del, men jeg er så klar, som jeg kan blive. Vi har 22 timer til at løse opgaven, så det er ikke nok med at være en dygtig håndværker - opgaven skal også løses til tiden.