Spændende offentlige foredrag kan igen opleves på EUC Nord

  06/02/19


Succesen gentages og en ny række offentlige foredrag livestreames i Atriumgåren på EUC Nord i Hjørring henover vinteren og foråret! Det er igen htx der arrangerer foredragene, som livestreames direkte fra Aarhus Universitet, hvor proffesorer andre foredragsholdere diskuterer flere spændende emner.

Foredragene er gratis og for alle interesserede.

Rækken ser således ud:

19. februar - Vores nydelsesfulde hjerne
Hør om hvordan forskningen i nydelse og begær ved hjælp af hjerneskanninger og computermodellering kan være en nøgle til at forstå hvordan vores hjerne er indrettet og hvordan vores livskvalitet kan forbedres.

26. februar - Klimaændringer - den danske vinkel
Hør om de atmosfæreprocesser og mekanismer som ligger bag klimaændringerne og om de FN-rapporter som i stor detalje udreder hvad vi ved om de igangværende klimaændringer, deres konsekvenser og hvad fremtiden byder på. Og hør om konsekvenserne i Danmark.

12. marts - Ny teknik afslører hvalernes skjulte liv
Tag med verdens mindste hval, marsvinet, på jagt i danske farvande og prøv at forstå hvordan en kaskelothval holder vejret i to timer. Og hør hvordan hvalerne, hvis forfædre var landdyr tæt beslægtet med nutidens grise, har tilpasset sig livet i vand.

19. marts - Vores urolige klode
Trods vor magt over naturen udgør jordskælv og tsunamier stadig voldsomme og uforudsigelige trusler mod liv, ejendom og infrastruktur. Men jordskælv holder også Jordens overflade ung, frugtbar og oven vande og afslører detaljer om Jordens dybe indre.

2. april - Hunting exoplanets and life in the Universe
Lava Worlds to Living Worlds: how a NASA mission sparked the search for life beyond the Solar System

9. april - Når fysikkens stråler helbreder
Hør om fysikken bag at stråler kan slå kræftceller ihjel og bidrager til at mange af os nu overlever kræft. Hør om den store, nye danske accelerator som fra 2019 tilbyder danske kræftpatienter avanceret og mere skånsom strålebehandling med partikelterapi.


Alle foredragene afholdes på tirsdage med start fra kl. 19.00 og varer typisk et par timer. Tilmelding er ikke nødvendig.

Atriumgården findes ved at bruge hovedindgangen ved Albert Gingesvej - lige over for den store parkeringsplads ved siden af politistationen.