UPDATE 3/5: EUC Nord-lærer vinder undervisningspris

  03/05/18

Lærer Anders Rishøj fra EUD/EUX Business på EUC Nord har vundet Politikens Undervisningspris 2018.

Anders Rishøj mødte i dag på arbejde på EUC Nord, hvor elever og kolleger bød ham velkommen med flag, taler og masser af knus. Onsdag aften modtog han Politikens Undervisningspris 2018, og det var en tydeligt stolt og træt Anders, som mødte sine elever med smil. Der var guldstol, skilte, flag, morgenbrød og taler fra elever og kolleger. Se billeder fra velkomsten.

_____________________________________________________

Med nordjyske lune, opfindsomhed i undervisningen og et personligt nærvær har afsætning- og samfundsfaglærer Anders Rishøj gjort et stort indtryk på 17 elever fra EUD/EUX Business på EUC Nord i Hjørring, som har indstillet ham til Politikens Undervisningspris 2018. Og den har han nu vundet, efter at Politiken har besøgt ham og set ham i undervisningen samt talt med hans elever. ’Han har altid tid til at snakke med os elever’, som elev Stine Sloth Pedersen udtaler til Politiken.

For hans kolleger og chef kommer udnævnelsen som en overraskelse og så alligevel ikke. Uddannelsesleder Per Schmidt Andersen, som i sin tid ansatte Anders Rishøj, siger:

- Anders har elevernes tillid – det er altid et godt udgangspunkt for den gode underviser. Han underviser i øjenhøjde, med lidt lune og indretter sin undervisning efter klassen. Og så er han ikke bleg for at mikse det hele op med it – fx indtale undervisningsstoffet, så eleverne kan høre det igen og igen indtil det hænger ved. Når læreren anstrenger sig for sine elevers skyld, så lægger de mærke til det og sætter pris på det. Så på den måde, er det ikke en overraskelse at Anders er med i det fine selskab, for sådan er han. Det passer også meget fint på vores skole, hvor vi priser nærhed, tryghed og faglig dygtighed.

Flotte indstillinger fra elever
Ser man på indstillingerne, så får Anders Rishøj virkeligt nogle flotte ord med på vejen. Flere elever nævner hans brug af it i undervisningen, hans nærvær og hans store lyst til at ville eleverne og gøre den ekstra indsats for at få dem i mål. Som der bliver skrevet, ’Anders er for mig en lærer, der tager undervisningen til et helt andet niveau’, ’Bedste undervisningsmetode på hele skolen og ’… den bedste underviser jeg har haft i min skoletid!’ Også Politiken har fundet de rosende ord frem i deres begrundelse: ’ han er yderst bevidst om sine metoder i de forskellige fag. I it er undervisningen ofte meget praktisk anlagt, mens det i samfundsfag gælder den demokratiske dannelse og kunsten at argumentere.’

Skal hyldes i Politikens Hus
Selve præmieoverrækkelsen sker onsdag aften i Politikens Hus i København. Anders har taget sin kone og to kolleger med. Hvert år uddeles Politikens Uddannelsespris til de bedste lærerkræfter i grundskolen, på gymnasierne og på erhvervsskolerne. Med prisen følger kr. 75.000 til hver af de tre vindere. I alt er der indløbet 2.035 indstillinger, og Anders stod for 17 af dem. Udover Anders var 15 andre lærere fra EUC Nord i Hjørring og Frederikshavn indstillet.​