EUC Nord indvier nyt køkken og murerhal

  24/08/21

Ny murerhal og nyt køkken indviet på EUC Nord i Hjørring

Et nyt køkken og en ny murerhal har lange stået højt på ønskesedlen hos EUC Nord, og nu er ønsket realiseret. Onsdag eftermiddag indviede EUC Nord og ca. 60 gæster de nye lokaler til en reception. Venstrepolitiker Karsten Lauritzen havde lagt veje fobi og talte bl.a. om værdien af en faglært contra andre uddannelsesretninger, og fastslog at håndværkeren er en ret god ’kunde’.

- Som skatteminister blev jeg faktisk bekendt med, at den gennemsnitlige håndværker er en bedre ’kunde’ for fællesskabet end akademikeren. Det handler selvfølgeligt også lidt om, hvornår man kommer ud på arbejdsmarkedet. Og de her beregning er uden, at man har regnet de sorte penge med i håndværksfaget. Det ikke noget der findes i Vendsyssel…

Den nye murerhal kommer især EUC Nords relativt nye restaureringsuddannelse til gode. En uddannelse som er henvendt de mange håndværkere, der arbejder med bevaringsværdigt byggeri, hvor man har brugt andre materialer og tekniker, som man for længst er gået bort fra. Uddannelsen får nu sine egne lokaler, hvor kursisterne kan boltre sig med murerfaget.

Det 242 kvm. Nye køkken er bygget sammen med et eksisterende, så man har et stort og sammenhængende køkken, hvor selv store gastronom-hold kan finde plads. Det har man manglet siden uddannelsen kommet til Hjørring i 2018. Et hold gastronom-elever havde kokkereret til dagens gæster og det var der ingen som brokkede sig over.

Tilbage