Oplæring i innovation

  11/03/22
Billede af elever

25 elever på EUC Nord brugte dagen på at udvikle ”verdens dyreste småkage”.

I går øvede 25 elever sig i at samarbejde og udvikle Verdens Dyreste Småkage. 3 hold bestående af elever fra uddannelserne metal, snedker, ernæringsassistent samt EUD/EUX Business konkurrerede mod hinanden gennem 12 timers intenst arbejde. Hold E vandt og bestod af (fra venstre) Lasse Bjerregaard (metalfag), Julie Søttrup (EUX Business), Louise Johansen (ernæringsassistent), Julie Søndergaard Christensen (EUX Business), Line Jensen (ernæringsassistent), Jeppe Juhl Thomsen (Bygningssnedker) og Carl Johan Laursen (Metalfag).

Gruppernes medlemmer spillede hver deres fagligheder ind, så de tilsammen kunne udvikle spændende og innovative produkter. Selve produktionen af småkagerne tog ernæringsassisterne sig af, metalfolkene udviklede emballagen sammen med snedkerne. EUD/EUX Business-eleverne lavede markedsføringen. Vinderholdet havde lavet et sammenhængende koncept, hvor småkage og emballage hang sammen i en idé om at støtte flygtninge fra Ukraine med kr. 40 af de kr. 100 som småkagen skulle koste. Det gik rent ind hos de ca. 30 gæster til aftenens afslutningsevent, som udover at skulle smage småkager også skulle bedømme holdenes ideer og produkter.

Dagen startede kl. 8.00 med at lave grupper og derefter gik dagen slag i slag med at arbejde sammen, ideudvikle, fagnørde og dyrke det faglige fællesskab.

- Det er første gang i lang tid, at vi har holdt et fysisk arrangement og det i sig selv er værd at nævne. Vi oplevede en gruppe af elever, som hovedkulds – og med stor energi – kastede sig ud i at arbejde konkret med innovation. At deres skills derefter skulle i anvendelse, skabte blot yderligere motivation og energi, som holdt hele dagen igennem”, siger koordinator Kristian Holme Andersen.

- Jeg så også, at eleverne fandt ud af, at innovation og omsætning til konkrete produkter, kræver tid og godt samarbejde, hvis man vil have et ordentligt resultat, supplerer projektleder Dorte Lauenborg Nielsen.

Projektet er støttet af Tietgen-Fonden og bærer overskriften ’Dyrk dit faglige fællesskab.’ Projektet løber frem til udgangen af 2023, og der skal løbende udvikles, så der i alt bliver gennemført seks games med fokus på at styrke de faglige- og sociale relationer på erhvervsuddannelserne. De gennemførte games skal senere afvikles på andre erhvervsskoler, hvor EUC Nords elever kommer til at indgå.