UCN og EUC Nord indgår samarbejdsaftale

  08/09/21

Tættere samarbejde skal resultere i flere muligheder for de unge

 

Kulturminister Ane Halsboe Jørgensen kom mandag forbi EUC Nord for at deltage i underskrivelsen af en ny samarbejdsaftale mellem EUC Nord og UCN, der skal give unge flere og bedre muligheder for uddannelse. Direktør for EUC Nord Neil Jacobsen og rektor for UCN Lene Augusta Jørgensen underskrev aftalen, og den nuværende kulturminister var til stede i form af sin tidligere rolle som Forsknings- og uddannelsesminister, hvor hun netop havde fokus på samarbejdet mellem de to uddannelsesinstitutioner.

  • Mange tak for at kunne være med ved bordet i dag. Jeg glæder mig til at se mange flere elever, der gerne vil uddannelse i Nordjylland. Det er inspirerende samarbejde, som jeg har støttet i min tid som forsknings- og uddannelsesminister. Jeg er glad for at se, at vi kan nedbryde nogle af de barrierer der kan være for uddannelse, og dermed gøre det nemmere for de unge.

Selve aftalen handler om at tydeliggøre de mange uddannelsesbaner der kan være mellem EUC Nord og UCN. Det handler om bedre vejledning, bedre støtte i overgangen fra ét uddannelsesforløb til et andet. Desuden ønsker institutionerne at fremme samarbejde om undervisning, undervisningsfaciliteter, eksterne gæsteforelæsere, studenterprojekter og lignende. Aftalen er unik på den måde, at der laves særskilte delaftaler mellem de enkelte afdelinger, som deler et fagligt fællesskab. Derved bliver samarbejdet yderligere kvalificeret.

Både direktør for EUC Nord og rektor for UCN gav udtryk for stor tilfredshed med indgåelsen af aftalen og høje forventninger til samarbejdet, som foreløbigt går indtil udgaven af 2023.