Skoleskib lægger hårdt fra land

  05/05/21

EUC Nords skoleskib M/S Nordlys i brug efter lang Covid19-pause

Et hold elektrikerlærlinge har gennemgået et maritimt modul i deres uddannelse, og nu har de netop overstået afslutningsprøven, hvilket de gjorde på EUC Nords maritime uddannelsesmiljø – skoleskibet M/S Nordlys. Det er første gang skibshus-miljøet inde i Skibsbyggerhallen på EUC Nord for alvor har været i brug efter den lange covid19-karantæne, og det var en meget glad lærer Ejgil Rimmer, der berettede fra afslutningsprøven:

- Det er verdens bedste maritime undervisningsmiljø for elektrikere! Hver gang vi bruger skibet, så bliver undervisningen bare bedre og bedre, og vi finder nye muligheder hele tiden. Eleverne synes også om undervisningsmiljøet, som er så tæt på et virkeligt skib. De får lov til at ’lege’ med alle de forskellige systemer der er ombord et skib, som giver dem et meget bedre forståelse for hvordan et skibs forskellige systemer hænger sammen.

Elektrikerprøven var med skuemester, hvilket er første gang på M/S Nordlys. Ifølge Ejgild Rimmer havde skuemester og elever en rigtig god dag. Eleverne fremlagde deres projekt oppe i styrehuset på M/S Nordlyset. Bagefter skulle de bevise, at de kunne betjene skibets hovedfordelingssystem, alt fra landstrømstilslutning, synkronisering af generatorer samt mange andre tekniske spørgsmål. Det gik meget godt for eleverne med fremlæggelsen og betjeningen af skibets systemer. Resultatet bagefter blev en gennemsnit på 9,4.

Flere uddannelser benytter skoleskibet

Også skolens andre uddannelser som skibsmontører og smede er begyndt at bruge M/S Nordlys i deres undervisning. Og Ejgild Rimmer fortæller, at han er ved at planlægge efteruddannelse med udgangspunkt i Nordlys’ faciliteter. I fremtiden forventer EUC Nord at det bliver et centralt uddannelsesmiljø for endnu flere uddannelser – og måske endda andre institutioner.

Vågner op efter covid19-karantænen

Som så mange andre skoler, er EUC Nord også begyndt at komme ud af den lange covid19-karantæne, hvor al undervisning har været virtuel i næsten et år. Det har været hård kost for elever, der tager en erhvervsuddannelse og derfor er mange elever ekstra glade for at møde på skolen igen. Eleverne må møde 100% igen og der er travlhed i værkstederne, da teorien er blevet terpet under covid19-karantænen. Skolen har opsat en række testcentre, så elever og ansatte hurtigt kan blive testet de obligatoriske to gange om ugen.

Læs mere om M/S Nordlys >>