EUC Nord-elev vinder ML-prisen

  05/10/20

Metalindustriens Uddannelsesudvalg kårer hvert år de 25 bedste lærlinge i ML-prisen – Metalindustriens Lærlingepris. Den pris har Frederik Dahlin fra VMS Group vundet i år efter indstilling fra EUC Nord og hans arbejdsplads. For overhovedet at komme i betragtning til prisen skal man have fået 12 til svendeprøven, og så skal man indstilles af både skole og arbejdsplads.

EUC Nord-elev vinder for 2. år i træk
Det er andet år i træk, en elev fra EUC Nord vinder ML-prisen. Sidste år blev Rune Mølgaard Olsen kåret – også han er skibsmontør fra VMS Group. Og tidligere har endnu en skibsmontør fra EUC Nord vundet. Kim Brohus er Workshop Manager hos VMS Group og manden, der tager sig af lærlingene fra start til slut. Han har med glæde indstillet Frederik:

- Vi har mange dygtige lærlinge, men Frederik er noget særligt, i og med han sætter sig utrolig godt ind i tingene. Meget mere end jeg beder om. Han har simpelthen en meget stor interesse for sit fag og sluger alt viden, som han kan komme i nærheden af. Jeg har ham mistænkt for at læse fagbøger i sin fritid.

Claus Skovgård, som er Frederiks faglærer på EUC Nord, mener også, Frederik er en fortjent vinder af prisen:

- Jeg indstiller alle, der har fået 12 til svendeprøven. Det sker ikke så tit, og at en af vores elever vinder ML-prisen sker sjældent. Med Frederik har fuldt ud fortjent prisen. Han er meget dygtig, ekstremt grundig og har en meget stor viden om sit fag. Han er meget afholdt blandt sine medstuderende, og jeg hører også fra VMS Group, at han er en god kollega. Han er en af de gode.

The VMS Way
Kim Brohus fortæller om det at være lærling hos VMS Group:

- Jeg vælger altid de unge mennesker, der viser interesse for faget. Hvis glæden ved faget er der, så skal resten nok komme. Når de starter, så følger de et program, hvor de kommer rundt og prøver alle de typer montør-arbejde, vi har. Det er ikke alle steder, man kan det, og det giver dem en klar fordel, når de kommer på skole. Vi forbereder dem simpelthen rigtig godt, og det kan lærlingene også selv mærke. Vi gør også meget ud af at kaste dem ud på dybt vand ved fx at give dem svære opgaver eller sende dem til udlandet i et team. Så går udviklingen ekstra stærkt, og vi får en medarbejder, der bare kan lidt mere end de fleste. Jeg er glad og stolt over, at vores lærlinge nu har fået ML-prisen to år i træk.

Skibsmontør på EUC Nord
Skibsmontør-uddannelsen på EUC Nord har været en voksende succes gennem de seneste 10 år. Det er især den maritime branche i Vendsyssel, som er aftagere af lærlinge og svende. Antallet af elever ligger stabilt omkring de 40 stk. om året, og som regel får alle uden problemer arbejde. Uddannelsen kan desuden tages i Esbjerg og i Svendborg, men EUC Nord er langt den største skibsmontør-skole.