Udbetaling af kr. 1.000 - er du blandt de heldige?

  28/08/20

Har du været i skolepraktik på EUC Nord i april 2020, så er du måske en af dem som skal have udbetalt et engangsbeløb på kr. 1.000,-. Engangstilskuddet udbetales som led i Folketingets genopretningspakke for dansk økonomi i forbindelse med coronakrisen.

ATP har bedt danske erhvervsskoler udbrede denne nyhed, og nedenstående er hentet fra et brev fra ATP vi har modtaget d. 26. august 2020:

Det skattefrie engangstilskud på 1.000 kr. udbetales til personer, der for april måned i år – helt eller delvist – har modtaget mindst en af de 29 forsørgelsesydelser, der er nævnt i lovgivningen. Hvis personen kan få engangstilskuddet og har en NemKonto, bliver tilskuddet helt automatisk udbetalt i løbet af oktober 2020. Man skal altså ikke gøre noget for at få det, hvis man har en NemKonto og i øvrigt opfylder betingelserne.

Tilskuddet er skattefrit og skal ikke oplyses på forskudsopgørelsen.

Udbetaling for april 2020 og NemKonto er en betingelse

Personen skal have fået en udbetaling af ydelsen, der vedrører april måned 2020, for at få udbetalt tilskuddet. Udbetalingen kan være hel eller delvis. Man skal også have en NemKonto for at få udbetalt tilskuddet.

Udbetaling i tilfældig rækkefølge

Udbetalingen sker i tilfældig rækkefølge i løbet af oktober. Vi kan derfor ikke oplyse, hvilken dato den enkelte har pengene stående på sin konto. ATP kan heller ikke kan svare på dette. Men kommunikér meget gerne ’i løbet af oktober’, så alle er klar over, at pengene kommer på forskellige tidspunkter.

Spørgsmål om, hvorvidt man kan få tilskuddet

ATP oplyser ikke telefonisk den enkelte, om man får tilskuddet, da udbetalingen vedrører rigtig mange borgere. Budskabet herfra er, at dem, der kan få tilskuddet, automatisk får det udbetalt i løbet af oktober.

Vi forudser, at der kan være nogle, der er i tvivl om, hvorvidt de har fået udbetalt en ydelse, der vedrører april måned 2020. Det kan ATP i sagens natur ikke svare på. Det kan derfor være en fordel for jer at oplyse jeres elever/studerende om, hvordan man kan tjekke dette, hvis I vurderer, der er et behov.

ATP udbetaler på baggrund af data fra uddannelsesinstitutionerne

ATP udbetaler engangstilskuddet til de studerende på baggrund af de data, vi modtager fra uddannelsesinstitutionerne, jf. STARs henvendelse fra 12. august 2020 om ’Indsamling af personnumre til udbetaling af engangstilskud til modtagere af forsørgelsesydelser’.

Hvis der skulle være personer, der ikke har fået udbetalt engangstilskuddet den 1. november, men mener de burde have fået det, kan de søge om det. Ansøgningen vil være tilgængelig på www.borger.dk/engangstilskud fra den 1. november 2020. Man skal kunne dokumentere, at man har modtaget en af de relevante ydelser for april måned 2020 og have en NemKonto.

Læs mere om engangstilskuddet på borger.dk – og link gerne

ATP har lagt en side på borger.dk om engangstilskud: www.borger.dk/engangstilskud. Siden vil løbende blive opdateret med ny information for de forskellige faser af udbetalingen.