AFLYST - EUC Nord deltager i De Digitale Dage på UCN

  10/03/20

AFLYST. UCN HAR AFLYST DE DIGITALE DAGE.

På tre dage skal mere end 300 studerende fra bl.a. EUC Nord digitalt projektere et 600 kvm. stort multihus ved Limfjorden. Det er det højeste antal studerende nogensinde, og de får massiv opbakning fra erhvervslivet med mere end 20 virksomheder, der.


Sidste år deltagere til de De Digitale Dage på UCN i Aalborg

De Digitale Dage afvikles i Aalborg 11.-13. marts med deltagelse af studerende og elever fra Professionshøjskolen UCN, Aalborg Universitet og EUC Nord. De skal samarbejde om opførelsen af et 600 kvm. stort multihus ved Limfjorden med Himmerland Boligforening som bygherre.

- For byggebranchen er det ikke længere et spørgsmål om, hvorfor eller hvornår der skal investeres i digitale værktøjer og kompetencer, men snarere hvordan. Derfor er det så vigtigt, at de studerende eksperimenterer med og øver sig i de digitale teknologier, inspirerer hinanden, lærer af deres fejl og bliver klogere sammen. Det er essensen af De Digitale Dage, fortæller Søren Nissen, projektleder for de Digitale Dage.

Årets arrangement har dobbelt så mange studerende med som sidste år. Med over 300 studerende fra mere end 10 forskellige uddannelser er det tværfaglige samarbejde i højsædet.

Stor opbakning fra erhvervslivet
De studerende skal designe det nye multihus med navnet Fjordhuset, så det kan fungere som et lokalt mødested og samlingspunkt. Projektet udbydes i totalentreprise som projektkonkurrence på baggrund af skitseforslag bestående af en digital 3D-model samt nærmere specificerede udbudsbetingelser.


- De studerende får undervejs rådgivning og sparring på bl.a. proces og læring fra de mere end 20 virksomheder som deltager. Det betyder, at de studerende får en meget mere virkelighedstro oplevelse, og det har enormt stor værdi for dem, siger Søren Nissen.

Konkurrencen afsluttes fredag eftermiddag med præsentationer af de studerende forslag for en dommerkomité.

Fra EUC Nord deltager EUX-tømrer- og EUX-murerelever.