Coronavirus/Covid19 - løbende information fra EUC Nord

  21/05/20

EUC Nord er opmærksom på coronavirus og følger myndighedernes retningslinjerne. Vi anbefaler alle at bruge siden coronasmitte.dk, til yderligere information om corona-virus samt svar på en lang række spørgsmål.

Læs også Sundhedsstyrelsen vejledning for gradvist åbning af skolen.

D. 21. maj
YES! Vores politikere er blevet enige om at åbne endnu mere op for Danmark, således vi onsdag d. 27. maj kan byde velkommen tilbage til vores 1. og 2. g'ere på hhx og htx samt voksen/efteruddannelse målrettet ledige. Dermed er EUC Nord fuldt åbent.

D. 8. maj
Gode nyheder: EUC Nord åbner op for yderligere elevgrupper. I denne omgang omfatter det alle erhvervsuddannelser - eud, eux, hovedforløb, grundforløb og skolepraktik, som skal møde på skolen fra d. 18 maj. Indtil da fortsætter den virtuelle undervisning. Alle berørte elever vil modtage direkte besked.

Desværre er 1. og 2. g på hhx og htx ikke omfattet og de fortsætter med virtuel undervisning.

D. 21. april
EUC Nord er begyndt på gradvist at åbne skolen igen for udvalgte elever. Vi følger Sundhedsstyrelsens vejledning

D. 17. april
Har du mistet din praktikplads pga. corona-nedlukningen, opfordrer vi dig til at kontakte EUC Nord, så vi kan hjælpe dig. Kontakt Lone Larsen på tlf. 7224 6082 eller mail lla@eucnord.dk
 
D. 16. april
Skolen åbnes også for alle hovedforløbselever, der er på sidste år af deres erhvervsuddannelser. Det vil sige elevernes skoleperioder og elever i skolepraktik. Åbningen omfatter også afvikling af den afsluttende prøve. De omfattede elever kan endvidere vende tilbage til deres kostafdeling/skolehjem.

D. 15. april
Elever på følgende uddannelser skal møde på EUC Nord mandag d. 20. april: 3. g'ere på htx i Frederikshavn og Hjørring, hhx i Hjørring samt 2. års EUX Business-elever.

D. 8. april
EUC Nord har nu fået klarlagt, at alle GF2-elever fortsat skal blive hjemme og modtage virtuel undervinsning indtil mandag d. 11. maj. Det gælder både EUD og EUX på det merkantile og tekniske område.

D. 6. april
Regeringen forlænger nedlukningen af Danmark. Det betyder at EUC Nord er lukket frem til mandag d. 11. maj. Undtaget er:

Gymnasiale uddannelser: 3.g- og 2. hf-klasser samt ASF-klasser (Autisme Spektrum Forstyrrelser

Erhvervsuddannelser: Merkantile eux-elever, som afslutter det studiekompetencegivende år denne sommer, og tekniske eux-elever på sidste år af deres uddannelse for så vidt angår de gymnasiale fag

AMU-certifikatkurser: Hvor der er ledige, for hvem det pågældende AMU-kursus er påkrævet for at starte et specifikt job.

Elever der falder ind under disse kategorier vil få nærmere information, så hurtigt som muligt. Regeringen arbejder på at komme med konkrete bud på afvikling af undervisning og eksamen. 

Ledige, som har ret til kursus bedes kontakte EUC Nord på tlf. 7224 6000.

Vi er klar over, at der er andre elevgrupper, som ikke er nævnt - fx Grundforløb 2. Vi arbejder på at få information om dette også.

Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte EUC Nord på tlf. 7224 6000.

D. 23.marts
Regeringen forlænger nedlukningen af Danmark. Det betyder at EUC Nord er lukket frem til tirsdag d. 14. april. Undervisningen på HTX, HHX, EUD og EUX fortsætter som hidtil via digitale medier. Al kursusaktivitet er aflyst, undtaget online kurser.

Alle medarbejdere på EUC Nord arbejder hjemme og kan kontakte via telefon eller e-mail. Har du spørgsmål til nuværende eller kommende uddannelse, kan du kontakte en af vores vejledere.

Vi tilbyder nu også online-kurser på landtransport. Se mere her.

D. 17.marts
Vi tilbyder nu en række online AMU-kurser. Se mere her.

D. 12.marts
I går aftes d. 11. marts fortalte Statsmininister Mette Frederiksen på et pressemøde om den alvorlige situation, som Danmark står i mht. coronavirus. I et forsøg på at undgå mange smittede, lukker alle skoler og uddannelsesinstitutioner ned i hele Danmark senest fredag d. 13. marts og foreløbigt 2 uger frem. Desuden hjemsendes alle offentlige ansatte, der ikke varetager kritiske funktioner. De hjemsendte skal så vidt muligt arbejde hjemmefra.

Det omfatter også EUC Nord. Derfor sendes alle elever, kursister og ansatte hjem senest fredag d. 13. marts – de fleste er allerede sendt hjem. Vi har nogle kritiske arbejdsfunktioner, som fortsat vil møde på deres arbejdsplads. Man kan derfor maile og ringe til EUC Nord. Langt de fleste ansatte vil dog arbejde hjemmefra i det omfang, det kan lade sig gøre.

Der vil være elever og kursister med spørgsmål til deres situation, og vi vil bede jer have en smule tålmodighed. Vi er i øjeblikket ved at udfærdige information til alle de mange forskellige grupper, der er på EUC Nord. Hvis du ikke får svar på dit spørgsmål, er du naturligvis velkommen til at kontakte EUC Nord.

Vi vil så vidt muligt informere om situationen her på siden. Vi vil gerne opfordre alle til at udvise ansvarlighed og gøre, som myndighederne beder os alle om. Som statsministeren udtrykte det på pressemødet: ”Nu skal vi stå sammen ved at holde afstand.”

D. 11. marts
På baggrund af statsministerens udtalelser i dag d 11. marts lukker EUC Nord på alle adresser for alle elever og kursister fra og med torsdag d. 12. marts og frem til og med fredag d. 27. marts. Yderligere information følger.

D. 10. marts
På baggrund af statsministerens udtalelser i dag d 10. marts, sundhedsmyndighedernes anbefalinger generelt, samt det faktum, at der nu er konstateret smittede i Nordjylland, vælger EUC Nord at aflyse en række arrangementer og studierejser:

- Temadag d. 18. marts om FN's Verdensmål på M. P. Koefoeds Vej 10 - flyttes til et senere tidspunkt i 2020

- Tre planlagte studierejser på Handelsgymnasiet i uge 12 - aflyses.

________________________________________________

Har man spørgsmål angående nævnte eller andre arrangementer eller studierejser, bedes man kontakte EUC Nord på tlf. 7224 6000 eller mail info@eucnord.dk