HHX-elever videre til national finale

  21/01/20

HHX-elever fra EUC Nord vandt innovationskonkurrence og går videre til national messe.

Ghalth og Malene står mellem personale fra Nordea, der overrakte legatet på kr. 2000,-

Hvert år afholdes der konkurrencen Company Programme, hvor unge mennesker dyster på innovation, entreprenørskab og forretningstæft. Og år efter år kommer de op med de mest fantastiske produkter, der er lige til DR-programmet Løvernes Hule. I lørdags afholdtes den regionale konkurrence i Aalborg Storcenter, og vinderne blev et hold fra hhx på EUC Nord i Hjørring. Holdet hedder Zip Sheet, og det henviser til en smart lagenløsning, der gør det meget nemt og hurtigt at skifte lagen. Dommerne synes det var en fremragende idé og kombineret med holdets præsentationsevner, messestand og forretningsplan, blev de altså vindere, som går videre til den nationale konkurrence i Odense senere på året. Det blev desuden belønnet med et legat på kr. 2000 fra Nordea.

 

Eleverne bliver taget alvorligt

Malene og Ghalth fra Zip Sheet synes godt om konkurrencemiljøet, og at det ikke bare bliver opfattet som en skoleopgave.

- Vi bliver taget alvorligt og vores koncept bliver belønnet, hvis der er virkelig værdi i det. Det gør, at vi er blevet meget bedre til at ’sælge’ og præsentere i det hele taget. Og det gør faget innovation meget mere forståeligt, når det sker i direkte tilknytning til en idé og en konkurrence som Company Programme.

 

Fakta:
Company Programme fylder i år 25 år, og har gennem årene vokset sig større og fagligt bredere. Man kan vinde i forskellige kategorier og i år deltager mere en 4.000 elever over hele landet. Det er typisk gymnasier som deltager, men konkurrencen er også åben for fx erhvervsskoleelever. Company Proramme er en del af Fonden for Entreprenørskab og den internationale Junior Achievement.

 

Læs mere om Company Programme på https://cp.ffe-ye.dk.