EUC Nord sender elever til Grønland

  16/05/19

Byggebranchen mangler folk i Grønland.

Nye og spændende jobmuligheder i byggebranchen på Grønland giver lærlingepladser til 3 elever fra EUC Nord – og der er plads til flere, fortæller praktikpladskonsulent Kjeld Pedersen fra EUC Nord.

 - Gennem mit netværk fik jeg pludseligt en forespørgsel om elever til jobs på Grønland, og det har vi aldrig prøvet før. Men jeg fik fat i nogle elever, der manglede praktikplads, og de var friske på det. I løbet af den seneste måned har jeg sendt to til Maniitsoq og en til Thulebasen meget langt mod nord. Det er alle friske unge fyre med mod på eventyr, og jeg har allerede fået positive tilbagemeldinger fra mestrene.

EUC Nord har ikke de store problemer med at finde lærlingepladser til de fleste i øjeblikket. Byggebranchen har travlt og de aftager stort set alt, hvad EUC Nord har. Det er længe siden, der har været murere eller tømrere i skolepraktik, som bruges i tilfælde af, at nogle elever ikke kan finde en plads.

På Grønland skal eleverne primært lave nybyggeri og renovering af eksisterende boligbyggeri. Thomas Christensen Hjørring fra Hjørring og Frederik Høholt Jacobsen fra Sindal er allerede nu i Maniisoq – eller Sukkertoppen som det hedder på dansk. Og Thomas Rysholt Nielsen fra Frederikshavn fra skal i løbet af maj til Thulebasen, som ligger i Nordvestgrønland. Ifølge Kjeld Pedersen er der mangel på arbejdskraft i Grønland, så der er gode muligheder for læreplads, hvis man har lyst til lidt eventyr under ens uddannelse. Det er typisk tømrere, bygningssnedkere og elektrikere der er brug for, slutter han.