M/S Nordlys døbt på EUC Nord

  03/05/19

Direktør for Danske Maritime, Jenny Braat, havde torsdag æren af at døbe og ikke mindst afsløre navnet på EUC Nords helt nye maritime læringsmiljø på Hånbækvej i Frederikshavn.

M/S Nordlys er navnet på EUC Nords nye unikke martitime læringsmiljø, som torsdag blev døbt og indviet på Hånbækvej i Frederikshavn. Uddannelsesmiljøet er udformet som et skibshus i tre etager med styrehus, teknikdæk og maskindæk, hvorfor det var nærliggende at give det et rigtigt skibsnavn og lade det døbe på traditionel vis.

Direktør for Danske Maritime, Jenny Braat, havde fået æren af at døbe skibet og kunne således afsløre navnet foran godt 100 inviterede gæster. Hun kunne i sin tale bl.a. fortælle om, hvilken betydning det unikke uddannelsesmiljø vil få for hele den maritime branche i Danmark:

- For at bibeholde vores position som et af verdens førende lande på det maritime område, er det altafgørende at vi får uddannet nogle dygtige unge mennesker. Det kan vi med dette ambitiøse projekt, og målet er ikke blot at tiltrække elever fra Nordjylland, men fra hele Danmark. Det er fantastisk, at vi i Frederikshavn kan skabe yderligere udvikling i et allerede stærkt maritimt miljø.

Samarbejde er nøglen til succes
Også EUC Nords bestyrelsesformand, Finn Jenne, var på talerstolen. Udover at takke projektets mange bidragsydere, lagde han især vægt på skibets tværfaglige funktion, idet både elektrikere, smede, skibsmekanikere og skibsmontører vil få deres dagligdag på M/S Nordlys efter sommerferien:

- På det her skib, ligesom på alle andre arbejdspladser, så handler succes om at kunne arbejde sammen og få opgaven løst i fællesskab. Det kan ofte være en stor udfordring mellem faggrupperne, men det lærer eleverne fra start på dette skib, så de er bedst muligt forberedt til den virkelige verden.

- Vi har simpelthen mødt så meget velvilje i dette projekt. Vi har fået udstyr og knowhow i rå mængder, og det var aldrig lykkedes uden erhvervslivets hjælp. Der skal lyde et meget stort tak til jer alle.

Stor velvilje fra den maritime branche
M/S Nordlys er hovedsagligt finansieret af fondsdonationer fra bl.a. A. P. Møller Fonden (5 mio.), Danske Maritime Fond (2 mio.), Lauritzen Fonden (1 mio.) og Spar Nord Fonden (200.000). Derudover har utallige nordjyske og andre danske maritime virksomheder doneret udstyr til skibet, som er modtaget med meget stor taknemlighed fra EUC Nord.

Skibet tages for første gang i brug efter sommerferien, hvor eleverne kan se frem til et helt nyt og realistisk uddannelsesmiljø.