Ny forsøgsordning på flere GF2-uddannelser

  07/12/18

Fælles GF2 for alle mad- og serviceuddannelser

EUC Nord er med i et forsøg, hvor tilmeldte elever på maduddannelserne, får mulighed for at møde både gastronom, tjener, ernæringsassistent, tjener, gourmetslagter og bageruddannelsen. Grundforløb 2 for disse uddannelser har mange fælles faglige emner, og eleverne vil tilegne sig viden og kompetencer til alle erhverv. Herved får eleverne et mere nuanceret kendskab til uddannelserne, når de skal beslutte sig for en uddannelsesretning.

Hvis eleven søger ind på ernæringsassistentuddannelsen, skal eleven til en optagelsessamtale vedr. en kvoteplads. Optagelse er derfor betinget af dette. Elever med en uddannelsesaftale bliver selvfølgelig optaget direkte.

Forsøget varer 16 uger, herefter fortsætter eleverne på deres valgte uddannelse, hvor de går til grundforløbseksamen. Elever der går på gastronomuddannelsen vil få grundforløbsbevis til både gastronom og tjeneruddannelsen, og vil kunne søge læreplads indenfor begge uddannelser.

 

Fælles GF2 for alle træfagsuddannelser

EUC Nord er med i et forsøg, hvor tilmeldte elever på træuddannelserne, får mulighed for at møde både maskinsnedker, møbelsnedker, bygningssnedker og træfagenes byggeuddannelse (tømrer) i løbet af de første 6 uger af Grundforløb 2. Grundforløb 2 for disse uddannelser har mange fælles faglige emner, og eleverne vil opnå viden om de forskellige uddannelsers særkende og hvilke jobfunktioner, man arbejder med,  idet der også er praktik i løbet af de 6 uger. På den måde kan de blive helt klar på hvilken uddannelse, der er den rigtige.

Forsøget varer 6 uger, derefter træffer eleven det endelige uddannelsesvalg, og eleven fortsætter på den valgte uddannelse, hvor den går til grundforløbseksamen.

 

Forsøgene på begge fagretninger starter d. 1. januar 2019!