Htx-drenge klar til finalen i Nordjyske Nyskabere

  09/11/18

Sebastian, Heini og Mathias fra 3. årgang på htx i Hjørring, er klar finalen ved Nordjyske Nyskabere.

Nordjyske Nyskabere er Regionsrådets innovationskonkurrence. Konkurrencen handler om at udvikle idéer, som skaber værdi - økonomisk, samfundsmæssigt eller på en hel tredje måde. Her kan alle unge på de nordjyske ungdomsuddannelser deltage. Alle typer idéer er velkomne. Det vigtigste er, at de har potentiale og ambitioner om at blive realiseret.

Drengene kvalificerede sig til finalen ved at blive blandt de fem bedste grupper, da der blev afholdt semifinale i Gigantium d. 2. november. Det gjorde de med deres idé om en skraldepresser, som fx vil kunne spare folk flere penge. Samtidig vil presseren kunne afhjælpe, at folk bevidst fejlsorterer deres skrald, hvis de mangler plads i deres skraldespand.

Finalen afvikles d. 6. december i Musikkens Hus i Aalborg, hvor de kvikke htx-drenge skal konkurrere mod fire andre grupper fra nordjyske skoler. Her skal de give en 10-minutters præsentation af deres idé foran et dommerpanel, der efterfølgende vil stille spørgsmål til projektet. De har derudover udarbejdet en 15-siders idéudvikligsplan, som er blevet finpudset siden semifinalen.

Held og lykke til drengene, og vi følger selvfølgelig op på deres deltagelse efterfølgende.