Besøg af skatteministeren

  12/11/18

Karsten Lauritzen besøgte i dag EUC Nord i Hjørring for at se og høre mere om vores erhvervsuddannelser. Faktisk prøvede han også talrige af vores fag, og han gjorde det bedre end de fleste. Bedst var han i køkkenet, hvor vores direktør Neil Jacobsen havde udfordret ham på en omgang Masterchef, hvor de sammen med en hjælper skulle dyste i bedste forret med jomfruhummer som hovedingrediens. Karsten Lauritzen viste gode takter i køkkenet, og han sagde da også, at han elskede at lave mad og faktisk drømte om at blive kok engang.

Derefter gik turen til vores Skills City, som GF1-eleverbne bygger sammen. Det var en levende myretue, hvor travlheden var til at tage og føle på. Stor respekt til de lærere, der formår at holde eleverne i gang her! Skatteministeren snakkede interesseret med eleverne og så tog han imod murerskeen, og lagde et par sten sammen med en brobygger-elev. Videre til malere og snedkere før besøget lakkede mod enden.

Ministeren pointerede overfor pressen, at erhvervsuddannelser i meget vigtige for Vendsyssel, da vi er med til at uddanne og dermed fastholde arbejdskraften i regionen. Derfor er det uhyre vigtigt, at de unge får øjnene op for erhvervsuddannelser, hvor jobmulighederne også er gode.

Karsten Lauritzen er født og opvokset i Himmerland, har boet i Hjørring i en årrække og er valgt i Nordjylland. Han har været skatteminister siden 2015.