Maritim Innovations Camp 2018

  21/11/18

18 elever dystede om at skabe innovative løsninger.

I løbet af tre dage fik 18 unge maritime håndværkere mulighed for at give den innovativt gas til den årlige Innovations Camp på EUC Nord. Camp’en er arrangeret af Danske Maritime i fællesskab med EUC Nord. De nordjyske maritime virksomheder Vestergaard Marine Service (VMS) og MAN Diesel havde stillet to opgaver som de 4 hold kunne vælge mellem.

Lappeløsning

Holdene bestod af forskellige faggrupper, der hver især kunne byde ind med særlige kompetencer, så holdene kom vidt omkring i deres søgen efter en god løsning. Man blev hjulpet på vej af faglærere og foredrag om innovationsprocessen, som de unge fandt ud af kan være en langsommelig affære. Ikke desto mindre kom alle hold i mål onsdag kl. 12 da de præsenterede løsningerne. Vinderen blev gråt hold, som havde lavet en mekanisk anordning der kan lappe anlægsfladen på et topstykke.

Dansk arbejdskraft i høj kurs

Formålet med Innovations Camp’en er at gøre eleverne klar til at imødekomme de krav de maritime virksomheder kræver af deres lærlinge. Innovation, samarbejde og løsningsorientering er højt på ønskesedlen, da konkurrencen med Østeuropa og Asien bliver hårdere og hårdere. Dansk arbejdskraft er stadig i høj kurs, og det skal Innovations Camp’en sikre, at den også bliver i fremtiden. I løbet af de næste måneder skal den også gennemføres af Danske Maritime på erhvervsskolerne ZBC i Slagelse og Svendborg Erhvervsskole i Svendborg.