Elektriker kåret til årets læreplads

  22/10/18

Årets læreplads på EUC Nord i 2018 gik til Brønderslev EL-teknik.



’Lærlinge er lige så vigtige som svende’ sagde Svend Jensen, direktør for Brønderslev EL-teknik, da hans virksomhed blev kåret til Årets Læreplads på EUC Nord i 2018. Brønderslev EL-teknik blev indstillet til prisen – der uddeles af Danske Erhvervsskoler og –Gymnasier for 20. gang i år – af deres EUX-lærling Rasmus Kahlke.

Med 11 lærlinge ud af ca. 35 ansatte, så mener Svend Jensen det alvorligt med at lærlinge er lige så vigtige som svende.

- Det er jo utroligt svært at finde svende i disse år, og så bliver gode lærlinge jo ekstra vigtige. Vi har altid gjort meget ud af, at tage vores lærlingearbejde alvorligt, og det fungerer fint hos os. Vi regner ca. med 3 lærlinge for hver svend, og så har vi en plan for, hvordan de skal udvikle sig. I begyndelsen arbejder de sammen med en svend, men efterhånden får de ansvar og opgaver som de selv skal tage sig af. Vores svende er også gode til at inddrage lærlinge i opgaverne, så de bliver en del af det arbejdsfællesskab vi har. At blive indstillet af Rasmus er stort. Vi har aldrig fået en pris for lærlingearbejdet før, men vi har nu heller ikke fortalt så mange om det.

Dejligt sted at være
Rasmus Kahlke er EUX-lærling, og har været hos Brønderslev EL-teknik i hele sin lærlingetid. Han er færdig om ca. 1,5 år. I hans indstilling har han bl.a. skrevet:

- Man lærer af dygtige svende, der er god tone i firmaet, man prøver meget af faget i hverdagen og man får ansvar og rum til at prøve tingene af. Dejligt sted at være.

Kunsten at udvikle medarbejdere
EUC Nord, som uddeler prisen i deres lokalområde var ikke i tvivl om, hvorfor Brønderslev EL-teknik skulle have prisen. Direktør Neil Jacobsen lagde bl.a. vægt på evnen til at kunne udvikle lærlinge til fagligt dygtige medarbejdere, der trives med deres opgaver.

- Kendetegnende for de virksomheder, der har vundet, er at de tager deres uddannelsesansvar alvorligt, at de udvikler deres medarbejdere og at de tager vare på den enkelte. Og det er præcis, hvad Brønderslev EL-teknik gør, og derfor får de årets pris.

Prisen som Årets Læreplads på EUC Nord, gives af Danske Erhvervsskoler og –Gymnasier (DEG), og der kåres en virksomhed lokalt på alle erhvervsskoler. Vinderne deltager således i den landsdækkende konkurrence, hvor der kåres en vinder i slutningen af november, der kan kalde sig Årets Læreplads i Danmark 2018.