Clement Kjersgaard styrede klimadebat på htx

  10/10/18



Mandag og tirsdag afholdte man den årlige Miljø- og Klimafestival i Frederikshavn, som Frederikshavn Bibliotek står bag. I den forbindelse havde man tirsdag eftermiddag arrangeret en klimadebat hos htx på Hånbækvej, hvor hele uddannelsens 1. årselever deltog. Debatten blev styret af ingen ringere end Clement Kjersgaard, kendt studievært fra DR2, der havde inviteret flere relevante personer med sig. 

Panelet bestod af politikerne Christian Poll (MF, Alternativet), Signe Bøgevald Hansen (talsperson, Liberal Alliances Ungdom), Sigrid Friis (formand, Radikale Venstres Ungdom). Deruover deltog den internationale klimaekspert Jens Hesselbjerg, der til daglig er professor ved Niels Bohr Instituttet i Købenahvn samt et medlem fra miljøorganisationen Greenpeace.

Mens professor Jens Hesselbjerg kunne give det store billede af klimaets problematikker ift. global opvarmning, debatterede politikerne løsninger på problematikken - hvem skal gøre det, hvad skal der gøres og hvornår skal det gøres. I løbet af debatten fik htx-eleverne mulighed for at stille spørgsmål til panelet, ligesom panelet stillede spørgsmål tilbage til eleverne.

Et par af emnerne der især blev diskuteret, var elbiler og kød. Mens flere elever argumenterede for et hurtigt skifte fra almindelige biler til elbiler, var der større skepsis mod at skulle mindske indtaget af oksekød, som er en stor synder i udledningen af co2. Der blev samtidig argumenteret for at Danmark skal være et foregangsland på miljø- og klimaområdet, hvorfra andre lande kan få viden og teknologi.

En altid skarp Clement Kjersgaard kunne mod slutningen af debatten rose et stuvende fyldt auditorium for en rigtig god deltagelse i debatten.