HTX-elever regionsmestre i teknologi

  03/09/13

En god idé og hårdt arbejde har ført teknologigruppe fra HTX i Frederikshavn til danmarksmesterskaberne i teknologi.

Camilla, Emilie, Heidi, Karoline og Boline kan alle kalde sig regionsmestre, da de torsdag d. 29. august vandt den regionale konkurrence i teknologi på Aalborg Tekniske Gymnasium. Gruppen, som til daglig færdes på HTX i Frederikshavn, deltog i konkurrencen med deres eksamensprojekt i faget teknologi fra 2.g. Et beskyttelseshylster som kan føres over nålen på en sprøjtekanyle efter injektion. Specielt ved projektet er, at gruppen ved hjælp af en 3D-printer selv har udarbejdet og produceret det innovative produkt.

På EUC Nord er det andet år i træk, at man har en gruppe fra Teknisk Gymnasium med til DM og som samtidig har gjort brug af den unikke 3D-printer.

Et problem løst
Pigerne fra 3.b har i deres projektet tages udgangspunkt i en kendt problemstilling. Om produktudviklingen fortæller Emilie Aarre:

- Vi valgte at tage udgangspunkt i problematikken omkring stikskader på skadestuerne. Vores prototype tegnede vi i computerprogrammet ”Inventor”. Det var med til at optimere designprocessen, fordi vi kunne se produktet visuelt, inden vi 3D-printede det i plastik. Det er samme slags plastik, nemlig ABS-plast, som bruges i LEGO-klodser. 3D-printeren opvarmer plastikken til flydende. Printhovedet kører så fra side til side, mens printpladen kører modsat. Printhovedet drypper små stykker plastik, som hurtigt tørrer ind og bliver hårde og dermed har man sit produkt.

Til DM går det løs
Den 4. og 5. september skal de kvikke hoveder fra Frederikshavn i aktion igen, når det går løs til danmarksmesterskaberne i Kosmopol konferencecenter i København. Pigerne skal dyste mod fem andre grupper fra resten af landet om den prestigefyldte titel. De skal her formå at overbevise det professionelle dommerpanel om, at de har det bedste og mest innovative produkt. De endelige vindere vil få overrakt deres trofæ af undervisningsminister Morten Søndergaard, som også vil overvære gruppernes præsentationer af sine projekter.

Tilbage