Første færing med bronze på EUC Nord

  26/03/21Tonni Á Krákusteini fik flot karakter til sin murersvendeprøve

Færøske Tonni Á Krákusteini fra Thorshavn fik bronze til sin svendeprøve som murer på EUC Nord. Ifølge skolen er Tonni den første færing, der har fået bronze fra EUC Nord. Og ja, der har i tidens løb gået mange færinge på mureruddannelsen på EUC Nord i Hjørring. Tonni selv var også lidt overrasket over den flotte karakter.

 - Jeg blev lidt overrasket, da jeg ikke er vant til at arbejde med teglsten i min praktikvirksomhed. Der gør vi mest i pudsning og flisearbejde. I Thorshavn tror jeg der er 4 teglstenshuse, og alle andre er bygget i træ. Så jeg har faktisk kun arbejdet med teglsten i den tid jeg har været på skole i min uddannelse, som har taget 4 år.

Opgaven bestod af en teoretisk prøve, en praktisk prøve og en fremlæggelse af det praktiske arbejde. I den praktiske del skal der arbejdes med teglsten, fliser og puds og det lykkedes i høj graf for Tonni at få det hele til at gå op i en højere enhed.

Tonni har været i praktik hos Articon i Thorshavn, hvor han fortsætter sin karriere som murersvend. Og hvem ved – måske får han en dag mulighed for at bygge et teglstenshus.

Vedlagt billede: Færøske Tonni fik er den første færøske elev på EUC Nord, som har fået bronze til svendeprøve på mureruddannelsen

Tilbage