Stor hæder til innovative htx-drenge

  06/02/15

Elevvirksomheden ’RAA3’ fra Teknisk Gymnasium htx i Hjørring imponerede stort, da de tog sejren ved National Entreprenørskabsmesse i Odense.

Jonas, Kristian og Simon der til sammen danner elevvirksomheden ’RAA3’ fra htx i Hjørring, løb torsdag d. 5. februar med sejren ved National Entreprenørskabsmesse på Syddansk Universitet i Odense. Foran flere end 500 andre unge iværksættere fordelt på 142 elevvirksomheder, kunne drengene fra EUC Nord lade sig hylde for deres innovative og gennemførte produkt – butterflies i træ. De uddyber om produktet:

- RAA3 er en virksomhed der producerer dansk designede Butterflies i træ inspireret af naturen. Vi har fokus på at skabe eksklusive produkter, som skal give kunderne følelsen af at stå med noget unikt, der har sit helt eget særpræg. Derudover vil vi i fremtiden gerne tilbyde produkterne specielt målrettet mod fx højtider og andre begivenheder.

Næste stop Wien
Udover en vindercheck på 5.000 kr. til gruppen, kvalificerede de sig ligeledes til International Fair Trade i Wien, hvor elevvirksomheder fra hele Europa dyster mod hinanden. Det er til marts at messen i Wien afholdes, og htx-drengene havde da også svært ved at skjule deres begejstring efter den fornemme sejr.

- Det er mega fedt at vinde, for vi har lagt rigtig meget energi i projektet, og håber selvfølgelig at det kan blive til endnu mere fremadrettet - ikke mindst i Wien, lyder det fra gruppen.

Godt repræsenteret
Udover ’RAA3’ var EUC Nord på messen også repræsenteret ved virksomhederne ’Charged Up’ fra htx i Frederikshavn, samt ’Aqua Brasil’ og ’CTF – Control the Food’ fra handelsgymnasiet hhx i Hjørring. Det højeste antal grupper man endnu har haft med til den nationale konkurrence. Et resultat af øget fokus på innovation og iværksætteri i undervisningen på EUC Nord, samt et stort engagement fra de deltagende elever.