Uge 47: Iværksætteri på EUC Nord

  21/11/14

Uge 47 er både i Danmark og internationalt udråbt som Vækst og Iværksætteruge. Det har man taget til sig på EUC Nord, hvor man har afholdt flere iværksættercamps.

Onsdag var der dømt iværksætteri hos eleverne på EUC Nord i forbindelse med Danmarks Vækst og Iværksætteruge. I den nye Atriumgård på M. P. Koefoeds i Hjørring arbejdede man på tværs af uddannelserne – EUD, hg, hhx og htx med problemstillingen: ”mere motion på uddannelserne”. Eleverne skulle i små grupper dyste mod hinanden, om at skabe den bedste idé og løsning på problemstillingen. Der skulle findes inspiration, arbejdes med idégenerering og ikke mindst bygges små prototyper, som i sidste ende skulle præsenteres for det interne dommerpanel.  

Hos vindergruppen kunne man præsentere en idé om orienteringsløb på uddannelsernes adresser. Det kunne ske vha. en app, som skal gøre løbene sjove, kreative og teknologiske på samme tid. En rigtig spændende idé.  

Ligeledes onsdag, havde 24 innovationselever fra htx i Hjørring taget turen til Vendelbohus. I samarbejde med Hjørring Kommune arbejdede man med problemstillingen: ”Udnyttelse af Bispestaven - men til hvad?”. Ud fra samme arbejdsform som ovenstående skulle htx-eleverne præsentere deres idéer og prototyper for repræsentanter fra kommunen, som er interesserede i at få unges syn på en evt. løsning.

Se flere billeder fra htx-elevernes arbejde på deres facebook-side her.