Regional afstemning om Danmarks nationalret

  14/10/14

Forbrugerne har foreslået alt fra stegt flæsk til veganske tarteletter via de sociale medier. Otte kokke har

hver udvalgt tre retter, der skal repræsentere deres region, og nu skal de otte regioner hver finde deres

finalist til Danmarks nationalret. Du kan være med til at bestemme, hvilken ret der skal repræsentere din

region. Den regionale afstemning begynder d. 16. oktober.

Skal Danmarks nationalret være frikadeller, fiskefilet, gule ærter – eller måske noget helt andet? I efteråret er der fuldt fokus på dansk madkultur, når Fødevareminister Dan Jørgensen beder danskerne finde Danmarks nationalret.

”Dansk – og ny nordisk mad – er berømt ude i verden, men hjemme i vores egne køkkener glemmer vi måske nogle gange det særegne danske. Jeg håber, at dette initiativ vil begejstre og inspirere danskerne til at genopdage de mange gode danske retter,” siger fødevareminister Dan Jørgensen.

Stor folkelig opbakning
I den nye kampagne opfordres danskerne til at dele billeder af deres bud på Danmarks nationalret via Instagram, Facebook og e-mail til danskernesmad@fvm.dk til inspiration og debat. På alle hverdage bliver der fundet en vinder blandt de indsendte billeder.

Og med allerede mere end 700 billeder fra danskerne bare på Instagram og e-mail samt mere end 11.000 følgere på Facebook, der deler billeder og kommenterer livligt, må der siges at være interesse blandt danskerne for at sætte madkulturen på dagsordenen.

Otte kokke fra otte regioner skal nå frem til en nationalret
På baggrund af danskernes forslag til nationalretten har otte kokke fra otte regioner i Danmark lavet hver tre retter som regionens bud på, hvad der skal være hele Danmarks nationalret.

Den 16. oktober skydes en landsdækkende afstemning i gang, der skal reducere de 24 retter til otte finaleretter. Til slut stemmer danskerne om den endelige vinder af Danmarks nationalret. Vinderretten bliver kåret d. 20. november.

Læs meget mere og STEM på: www.danskernesmad.dk