Naturvidenskabsfestival hos htx

  30/09/14

Uge 39 stod i naturvidenskabens tegn, da man på Teknisk Gymnasium HTX Frederikshavn havde besøg af mere 400 grundskoleelever fra Frederikshavn og omegn.

Uge 39 stod i naturvidenskabens tegn da den årlige Naturvidenskabsfestival blev fejret på landsplan. I forbindelse hermed afholdte man på htx i Frederikshavn – Naturvidenskabsuge. Naturvidenskabsugen er en konkurrence hvor de inviterede grundskoleelever besøger forskellige fagboder og bliver præsenteret for en naturvidenskabelig problemstilling. Denne løses ved et eksperiment eller en beskrivelse/forklaring. I alt måtte eleverne gennem 12 forskellige boder, som repræsenterede fagene fysik, matematik, kemi, teknologi, bioteknologi og design.  

FULD FART PÅ
For htx-uddannelsens 2. årselever har der været fuld koncentration på arrangementet hele ugen. Mandag blev klasserne introduceret for ugens program, hvorefter de blev opdelt i grupper og heri fik ansvaret for en bod. Tirsdag foregik med planlægning og opstilling af boder, samt test og indøvning af hele setup’et. Onsdag og torsdag stod den på konkurrence, hvor ca. 400 grundskoleelver var på besøg og deltog i arrangementet.  

FOKUS PÅ UDDANNELSEN
Ideen med Naturvidenskabsugen er, at øge kendskabet til htx-uddannelsen hos grundskoleeleverne og deres lærer. Inspektor Karsten Vestmark uddyber:  

- Ideen med arrangementet er, at styrke grundskoleelevernes interesse for naturvidenskab, samt at give de medfølgende lærere et dybere kendskab til hvem vi er, og hvad vi laver på Teknisk Gymnasium. Derudover vil vi gerne give vores egne elever mulighed for at markere og profilere deres valgte studieretning – og derved blive mere bevidst om denne.