Ny bestyrelse på EUC Nord

  25/06/14

Tirsdag den 24. juni konstitueres en ny bestyrelse på EUC Nord for perioden 2014 til 2018. Ny formand bliver direktør Richard Fynbo, Fynbo Foods. Der er flere nye ansigter i bestyrelsen, der består af i alt 12 personer. Bl.a. borgmester i Frederikshavn Kommune Birgit S. Hansen og borgmester i Hjørring Arne Boelt. Den nye formand glæder sig til de kommende 4 år, og ser mange udfordringer for den store uddannelsesinstitution i Vendsyssel.  

- EUC Nord skal både forsøge at imødekomme de unges ønsker til uddannelse, men samtidig sikre, at  unge mennesker uddannes indenfor de områder som erhvervslivet søger arbejdskraft. Ikke mindst i en situation med faldende arbejdsstyrke og en forventelig ny højkonjunktur, er det vigtigt, at dette match passer bedst muligt. Vendsyssel har simpelthen brug for at der er flere unge, der tager en erhvervsuddannelse.

- Som den største uddannelsesinstitution i Vendsyssel spiller vi en central  rolle med at fastholde de unge mennesker i Vendsyssel og dermed sikre bosætningen i landets nordligste kommuner. Politisk er der jo sket meget de sidste 12 måneder, som har stor betydning for EUC Nord. Jeg kan nævne beskæftigelsesreform, ny overenskomst og en erhvervsuddannelsesreform. Alle tiltag, som elever, lærere og ansatte på EUC Nord allerede nu skal arbejde med i dagligdagen.  

Richard Fynbo har selv taget indtil flere erhvervsuddannelser. I 1984 startede han på Hjørring Handelsskoles på EFG Handel og Kontor. Derefter fulgte en industri-laborantuddannelse på Frederikshavns Tekniske Skole i 1985/86, som blev suppleret med teknonom- og merkonomuddannelsen i perioden 1987 til 1994. Senest har han taget 1. del af en HD-uddannelse på Hjørring Handelsskole i 1996 og 2. del på AAU i 2000. Derudover kan han også skrive en række AMU-kurser på CV’et.