Samarbejdsaftale med E&A College i Kina

  25/04/14

EUC Nord har samarbejdet med E&A College på Hebei Normal University of Science and Technology i byen Qinhuangdao I Kina igennem 4 år. Qinhuangdao er en lille by på 2,5 mill. indbyggere 300 km nord for Beijing. Universitetet har 28.000 studerende. En særlig del af universitetet kaldes for E&A College, hvor de studerende specielt undervises i engelsk eller i andre fag på engelsk. Samarbejdet mellem E&A College og EUC Nord består indtil videre af studieture for elever, udveksling af undervisere, mulighed for 3 måneders underviserjobs for hhx-studenterne samt erfaringsudveksling på ledelsesniveau. Samarbejdet forventes udbygget i de kommende år.  

Samarbejdet giver EUC Nords elever, undervisere og ledere en enestående mulighed for at praktisere internationalisering, som kan understøtte deres udvikling i en globaliseret verden. Samarbejdet omfatter såvel faglige som pædagogiske og kulturelle mål, og bidrager til begge institutioners evne til at leve op til samfundets forventninger til dem.  

En delegation fra EUC Nord bestående af formandsskabet og direktøren har netop været på besøg i Qinhuangdao, hvor de fik en fantastisk modtagelse. Studieturen inkluderede møder med universitets ledelse, rundvisning på flere af universitets campusser, deltagelse i undervisning, foredrag om kinesiske forhold, virksomhedsbesøg m.v.  Besøget blev også brugt som anledning til at formalisere samarbejdet og en samarbejdsaftale blev underskrevet af institutionernes respektive ledere.

På billedet ses (fra venstre):
Underviser på hhx Fanqiang (James) Kong, EUC Nord Bestyrelsesnæstformand Richard Fynbo, EUC Nord Bestyrelsesformand Ole Carlsen, EUC Nord Vicepræsident, professor Yuedong Yang, Hebei Universitet Præsident, professor Yinfu  Zhou, E&A College, Hebei Universitet International direktør, professor Donfang Yang, , Hebei Universitet  

(siddende):
Direktør A. Neil Jacobsen, EUC Nord Præsident, professor Tongkun Wang, Hebei Universitet