Innovative elever på vej mod København

  22/04/14

Fem htx-elever fra EUC Nord i Hjørring drager d. 24. april til København for at deltage i finalen i innovationskonkurrencen Company Programme.

”High Delta T” hedder elevvirksomheden fra htx Hjørring (Teknisk Gymnasium), som d. 24. april deltager i finalen ved DM i Company Programme der afholdes i Industriens Hus. Virksomheden, som består af Anders, Anders, Christian, Martin og Nanna fra 3.Z, har udviklet en avanceret kopholder til bilen, der kan reguleres med både varme og køling. Idéen med kopholderen er, at den skal installeres i bilen fra fabrikken som ekstraudstyr og på den måde integreres i bilens design. Løsningen byder på to kopholdere og skal placeres lige bag gearstangen som vi kender det fra mange biler i dag.  

Innovation en del af hverdagen
At være nytænkende og kreativ er en del af gruppens hverdag på htx-uddannelsen, hvor man gennem teori og praktisk arbejde i flere af fagene, får prøvet en masse ting af. Det er i faget Innovation B at eleverne har startet virksomheden ”High Delta T” og hvor de arbejder videre med projektet. Specielt de seneste par år har man på Teknisk Gymnasium haft stor fokus på innovation og iværksætteri, hvor man udover DM i Company Programme også deltager i Young Enterprise og DM i Teknologi – som man vandt sidste år.  

- Vi oplever stor interesse fra vores elever omkring deltagelse i disse konkurrencer. Det kræver stor selvstændighed og gå-på-mod for at klare sig godt og det ser eleverne ud til at trives med. De kan lide at tage udfordringen op, og når det går godt smitter det af på os alle sammen, udtaler Uddannelseschef på htx Karsten Asmussen.  

Håber på mere
Næste stop for High Delta T er, sammen med to andre elevvirksomheder fra EUC Nord, København, hvor de skal konkurrere mod andre elevvirksomheder fra hele landet i kategorien Science & Technology. Fra regionsfinalen i Aalborg fik de store roser med på vejen fra dommerpanelet, og det giver forventninger til fremtiden. Eleverne forklarer således:  

- Vi har mange fremtidsplaner for kopholderen. Den skal videreudvikles med bl.a. digital temperaturstyring og en endnu mere effektiv køling. Derudover håber vi på at kunne udvide målgruppen, hvis alt går godt. Lige nu lægger al vores fokus dog på finalen i København, som vi er i fuld gang med at forberede os til, slutter eleverne.