EUC Nord rydder bordet

  20/03/14

3 hold fra EUC Nord vandt ved regionsfinalen i kvalifikationen til DM i Company Programme.

Innovationskonkurrencen DM i Company Programme afholder finale i Industriens Hus i København d. 24. April, og for Nordjylland deltager 3 hold fra EUC Nord – henholdsvis htx, hhx og eud (erhvervsuddannelserne). De tre hold var til kvalifikation i Aalborg i mandags sammen med hold fra alle erhvervsskoler i Nordjylland. De vandt hver deres kategori, og dermed er det alene EUC Nord, som har hold videre til finalen. Der var rosende ord fra dommerne til alle – det var det højeste niveau nogen sinde i Aalborg.

Iværksætteri og innovation i centrum
Konkurrencen Company Programme er en udløber af Young Enterprise, der er en anden innovationskonkurrence, som alle erhvervsskoleelever stifter bekendtskab med gennem deres skolegang. Udover Young Enterprise og Company Programme findes der flere lignende konkurrencer – fx Nordjyske Nyskabere og DM i Teknologi, som elever fra EUC Nord vandt i 2013. - Iværksætteri kombineret med kreativitet, innovation og faglighed i konkrete produkter og services. Det er essensen af uddannelserne på en erhvervsskole. Derfor er de så spændende, og derfor efterspørges elever herfra. Det er også grunden til, at vi som erhvervsskole har iværksætteri på skoleskemaet, og bruger ressourcer på det, forklarer EUC Nords direktør Neil Jacobsen

Forberedelse til finalen
De tre hold er tilbage til hverdagen med skolegang og lektier. Men de er også ved at gøre sig klar til finalen i København, og det vil der blive brugt meget energi på i den kommende tid. Fra htx hedder EUC Nords hold HighΔT med et køle/varme-anlæg til drikkevarer i bilen, og som deltager I kategorien Science & Technology; Krisamé har udviklet en mælkekøler og repræsenterer EUD og deltager i kategorien Trade & Skills; og fra hhx kommer Intelligent Marking, der har udviklet en robot til at male en fodboldbane op – de er med i kategorien Business & Service.