Se Ørnevejens Skole i nyt lys!

  11/02/14

De har gjort det før: Taget en kommunal bygning i venteposition, og gjort den til genstand for lyselevers leg med lys i arkitektonisk regi. Det tomme rådhus i 2008 og Kappelborg i 2009.

Nu er de der igen – Eventteknikerne fra EUC Nord i Frederikshavn. Ikke fordi de bevidst udøver lys-slumstormning, men store flotte bygninger er altid foretrukne øvelsesobjekter når den del af lys-faget der handler om arkitektonisk lys, skal øves. Og er de tomme, gør det betingelserne endnu mere ideelle; der skal ikke tages hensyn til brugere, og de kan derfor lade dele af bygningens interiør spille med i lyssætningen. Det giver dybdemuligheder.  

Som altid, er Frederikshavn Kommune en positivt indstillet medspiller. Med stor velvillighed har man stillet bygningen til rådighed.  

Det er eleverne på 3. årgang med lysspeciale, som står for lyssætningen. De har med inspiration fra deres underviser – Carl Koytu – udarbejdet en lyssætning som giver frederikshavnerne mulighed for at opleve den gamle byskole i helt nyt lys. Et lys der gerne skulle give den gamle bygning et lille smukt mellemspil, inden dens forvandling til kommunal administrationsbygning.

Se billeder af lyssætningen her.

FAKTA
Eventteknikeruddannelsen er en fireårig erhvervsuddannelse, udviklet på EUC Nord Frederikshavn. Uddannelsen har to specialer: Lydteknik og lysteknik. Uddannelsen blev godkendt i 2007, og siden 2011 har EUC Nord leveret uddannede teknikere til hele den danske kultur- og underholdningsbranche. Dags dato er 90 elever tilknyttet uddannelsen i Frederikshavn.
 

Læs mere om eventtekniker-uddannelsen her.