Stærkt iværksættermiljø på EUC Nord

  07/02/14

Alle uddannelser på EUC Nord har fokus på iværksætteri, og det bobler med entusiasme i øjeblikket.

I den forgangne uge har elever fra EUC Nords mange uddannelser deltaget i flere iværksætterkonkurrence med stor dygtighed og i stort antal. Således bestod den nordjyske delegation til Young Enterprise-konkurrencen i Odense af 38 elever fordelt på 14 grupper ud af i alt 80 deltagere. Det lykkedes gruppen KRISAME at få en 3. plads og dermed kvalificere sig til den store finale i København.

KRISAME kommer fra Karrierelinjen og består af pigerne Kristina fra bygningsmalerne, Sabrina fra møbelsnedkerne og Mette fra ernæringsassistentuddannelsen. De har gået på Karrierelinjen siden uge 43, så det er virkeligt flot at de fik en podieplads i konkurrence med elever fra bl.a. gymnasierne. Udover KRISAME havde EUC Nord også deltagere fra htx i Frederikshavn samt hg og hhx fra Hjørring.

I en anden iværksætterkonkurrence, Nordjyske Nyskabere, har et hold fra Bygge og anlæg på EUC Nord klaret sig flot i første runde af konkurrencen, hvor man fortrinsvist dyster mod gymnasieelever. To snedkere og To tømrere har kastet sig ud i at konstruere en app til gør-det-selv-håndværkere. De har haft et par forrygende dage afbrudt af et par timers søvn. I Marts går de videre til næste runde. Gruppen får følgeskab fra EUC Nord, da to grupper fra handelsgymnasiet hhx i Hjørring ligeledes kvalificerede sig til semifinalen, som finder sted d. 6. marts i Gigantium i Aalborg.

- Iværksætteri kombinerer kreativitet, innovation og faglighed i konkrete produkter og services. Det er essensen af uddannelserne på en erhvervsskole. Derfor er de så spændende, og derfor efterspørges eleverne herfra. Og det er også derfor vi som erhvervsskole har iværksætteri på skoleskemaet og bruger ressourcer på det, lyder det fra A. Neil Jacobsen, direktør på EUC Nord.