Håndværk på tværs

  12/10/18

EUD-eleverne på EUC Nord holdt Fagenes Fest.



Alle håndværksfag på EUC Nord blev prøvet af mere end 300 EUD-elever fra Frederikshavn og Hjørring til Fagenes Fest torsdag eftermiddag og aften. Autodrengene skulle derfor bl.a. lave cupcakes pyntet med farverig glasur mens mad- og servicefolket fx skulle prøve at mure. Alle elever skulle prøve andre fag end deres eget, og tværfagligheden gav mange grin og smil på læberne fra lærere og elever.

Initiativet fra EUC Nord afholdes for at give de unge et studiemiljø på tværs af faggrænserne. Undersøgelser viser, at et velfungerende studiemiljø hjælper mod fravær og skaber et bedre socialt sammenhold og venskaber. Koordinator Kristian Holme Andersen fra EUC Nord siger om arrangementet:

- Fagenes Fest handler om at skabe et fællesskab på tværs af fagene på EUC Nord. Der er kun positivt at sige om et stærkt studiemiljø, og det er Fagenes Fest en del af. Elevernes fravær falder, de er mere engagerede, får bedre karakterer og får nemmere venskaber.

Det er tredje gang EUC Nord afholder Fagenes Fest, som omfatter elever fra Frederikshavn og Hjørring. Eleverne er alle startet på deres uddannelse i august og går på Grundforløb 1. Efter nytår starter de på Grundforløb 2 og skal vælge det fag de vil færdiguddanne sig i.