Hhx-piger tæt på DM-trofæet i fodbold

04/10/18

Det var lige ved og næsten, da Handelsgymnasiets fodbold-piger tabte finalen til Kolding ved DM i Handelsskolefodbold.

Begge hold var gået ubesejret til finalen, da Hhx Hjørring mødte Hhx Kolding i DM-finalen onsdag eftermiddag. I en tæt kamp scorede Kolding 2 hurtige mål mod slutningen og kunne dermed fortjent lade sig hylde, som Danmarksmestre 2018. Hjørring-pigerne kan dog se tilbage på en flot turnering og ikke mindst en flot placering som nummer 2 i Danmark.

Drengene fra Hjørring havde spillet sig i B-finalen, der blev afviklet samtidig med pigernes kamp. Desværre blev det også til et 0-2 nederlag her, da de mødte Hhx Tradium fra Randers.

Som nævnt vandt Kolding pigernes DM-titel, mens Odense løb med titlen på drenge-siden. Odense vandt i finalen over Thisted i straffekonkurrence, efter den ordinære kamp endte 0-0.

Mens regnvejret satte en dæmper for humøret ved tirsdagens kampe, blev der onsdag taget revanche med fuld sol og højt humør. Alt i alt var det et yderst succesfuldt foldboldstævne afholdt på Hjørring AIK Frems baner, så stor ros til underviser Jes Bastholm for et godt arrangement.

FAKTA
Der deltog op mod 400 handelsgymnasieelever fra følgende byer: Frederikshavn, Hjørring, Kolding, Lyngby, Niels Brock (København), Næstved, Odense, Randers, Ribe, Roskilde, Skive, Slagelse, Thisted, Vejle og Aabenraa.

Mens Hjørring var forhåndskvalificeret pga. værtskabet, har de resterende hold kvalificeret sig via regionale stævner ca. 2 uger før Danmarksmesterskabet.