Htxperimenter veloverstået i Frederikshavn

  28/09/18



Traditionen tro afholdte man, på Teknisk Gymnasium htx i Frederikshavn, Htxperimenter i uge 39 i forbindelse med den nationale Naturvidenskabsfestival. Festivalen har til formål at skabe engagerede oplevelser med science blandt børn og unge. Og der blev i den grad skabt positive oplevelser hos de unge 7., 8. og 9. klasser, der besøgte htx onsdag og torsdag. Med aktivitetsboder som Escape Room, Dak Hytten, Crime Lab og Minefeltet blev grundskoleeleverne udfordret på flere forskellige parametre indenfor naturvidenskab og teknologi. På den måde får de besøgende elever et rigtig godt indtryk af, hvad man eksempelvis beskæftiger sig med på htx.

Arrangementet er samtidigt bygget op om en konkurrence, hvor eleverne i grupper scorer et antal point for aktivitetsbod de gennemfører. Det giver lige elever lidt ekstra energi ift. løsningen af opgaverne, da der er præmier til de tre bedst placerede grupper.

Der var besøg fra følgende grundskoler: Ravnshøj Skoleafdeling, Bangsbostrand Skole, Privatskolen i Sæby, Frydenstrand Skole, Sindal Privatskole og Nordstjerneskolen.

Mens 2.G'erne havde hænderne fulde med afholdelse af Htxperimenterne, var både 3.G'erne og 1.G'erne sendt ud af huset. 3. årgang var afsted på deres årlige studietur til København, som er et af højdepunkterne i deres skoleår. 1. årgang var på hyttetur som et led i deres introforløb på htx.

Så konklusionen er en faktisk uge for hele htx i Frederikshavn, hvor alle har oplevet noget udover den sædvanlige skoledag.