Le Mans på EUC Nord

  19/06/18

Knap 20 elever holdt weekend på EUC Nord med motoren i centrum.



Mens Le Mans-løbet var i gang i weekenden, så hyggede ca. 20 elever fra 9. klasse i Frederikshavn Kommune sig på EUC Nord med at lege med motorer og gokarts. Der blev også tid til hygge med hinanden og en tur på Ørnedalsbanen for at se motocross og tale med kørerne. De unge så også Le Mans, men søndag eftermiddag, da løbet nærmere sig en afslutning brugte de unge tiden på at køre med deres hjemmebyggede gokarts – det var sjovere.

Koordinator Kristian Holme fra EUC Nord står for arrangementet, og han siger om det:

- Vi ved at der er mange motorinteresserede unge, og hvorfor ikke lave noget til dem, når nu Le Mans kører? Måske kan vi få en eller flere af de unge til at starte her efter sommerferien, når de har mærket benzinen rulle i blodet. Udover at se Le Mans på skærmen har vi arbejdet i vores velassorterede værksteder og bygget gokarts. I løbet af weekenden har vi afholdt en række små konkurrencer og vinderen kårede til sidst. De unge hyggede sig virkeligt, så vi holder helt sikkert Le Mans på EUC Nord igen til næste år.

En del af større EU-projekt
EUC Nords sommer-camp er en del af et større EU-projekt, som hedder ’Den Erhvervsfaglige Vej Til Succes. Projektet består af mange forskellige indsatser i hele Nordjylland, som både retter sig mod grundskole-eleverne, erhvervsskole-elever og en række andre målgrupper. Fx afholdt EUC Nord Hackathon i uge 22, hvor formålet var at få nuværende erhvervsskole-elever til at komme med bud på, hvordan man skaber et bedre skolemiljø på EUC Nord.

En anden indsats under projektet er sommerskoler, som afholdes på EUC Nord og andre nordjyske erhvervsskoler. Her får grundskole-eleverne mulighed for at afprøve nogle af de mange fag skolerne udbyder, og måske pejle sig ind på, hvilken uddannelse man finder spændende.