Nye tiltag skal styrke autobranchen i Nordjylland

  19/04/18

Fire branchefolk har de seneste måneder arbejdet med ideen om at starte en forening, der skal sætte fokus på autouddannelsen og branchen generelt for at sikre den nødvendige tilgang til faget - og ikke mindst fastholdelse af arbejdskraften på værkstederne.



Derfor var alle autoværksteder med en lærling under uddannelse på EUC Nord således indbudt til et informationsmøde tirsdag den 10. april. 90 personer mødte op for at høre om de spændende tiltag på aftenen, hvor Klokkerholm Karrosseridele i Hjallerup lagde lokaler til og sørgede for bespisning. De deltagende værksteder og lærlinge var ligeligt fordelt mellem mærkeforhandlere og frie værksteder.

Også repræsentanter for Frederikshavn byråd, Dansk Bilbrancheråds hovedkontor, EUC Nord, samt lærlingeudvalget var repræsenteret på mødet.

De konkrete aktiviteter, som forventes gennemført i den nye forening, blev gennemgået af initiativgruppen, der består af tidligere indehaver af Horne Autoværksted og mangeårigt hovedbestyrelsesmedlem af Dansk Bilbrancheråd, Finn Jørgensen, konsulent i autobranchen Hans Erik Kristoffersen, indehaver af Lendum Ny Auto, Søren Nielsen, og konsulent hos FTZ, Morten Thomsen.

Derudover kunne Mads Budolfsen fra AUC fortælle på info-aftenen, at den nordjyske autoskole bakker det nye talent- og ambassadørprojekt op. Fra september 2018 tilbyder Autobranchens Udviklingscenter en tilbygning på lærlingeuddannelsen, hvor man kan tilvælge ekstra uger i løbet af læretiden og få kurser i nogle af de mange nye tekniske systemer i bilerne.

Der skal blandt andet afholdes 5-8 arrangementer årligt på autoværksteder, hos bilforhandlere, på erhvervsskoler og i virksomheder med relation til autobranchen. Formålet er, gennem både faglige og sociale aktiviteter, at motivere og inspirere de unge mennesker, der allerede er i gang med en lærlingeuddannelse, så de kan være ambassadører for autofagene i deres omgangskreds og dermed skabe mere fokus på autobranchen.

Værksteder i foreningen 
Bestyrelsen for den kommende forening forventes at skulle bestå af repræsentanter for uddannelsesinstitutioner, værksteder og især lærlingene selv med ideer til fremtidige aktiviteter.

Der er lagt op til, at værkstederne bliver medlem af foreningen og dermed giver medarbejderne mulighed for at deltage i aktiviteterne. Kommende arrangementer vil primært være rettet mod lærlingene, men det udelukker ikke indehavere, svende og øvrige ansatte i autofirmaer, der bliver medlem, fra at deltage.

Næste arrangement i foreningen foregår 12. juni hos Autobranchens Udviklingscenter i Frederikshavn.

Kilde: Motor Magasinet