Elevvækst hos EUC Nord

  15/03/18

Flere vil starte på erhvervsuddannelser i Hjørring og Frederikshavn.



Tilmeldingstallene for ungdomsuddannelser er begyndt at komme, og hos EUC Nord, er der gode nyheder, da man har fået 13,5 % flere tilmeldinger til erhvervsuddannelser end sidste år. Inklusiv optagstallene for gymnasieområdet, så har EUC Nord en vækst på 7%. Direktør A. Neil Jacobsen har med interesse set nærmere på tallene.

- På erhvervsuddannelserne har vi samlet set en forøgelse på 31 elever ift. sidste år. Det er især vores relativt nye uddannelse EUX, som er gået fra 45 til 88 siden 2017 – altså en stigning på 51%. Og det er vi meget tilfredse med, da EUX er en uddannelse der kombinerer det gymnasiale og det erhvervsfaglige, så man både får svendebrev og studentereksamen. Det er en stærk kombination, hvor man står godt rustet til fremtiden, og det har de unge for alvor fundet ud af.

Vækst over hele linjen
Ser man lidt nærmere på optagstallene fra EUC Nord, så er det værd at bemærke, at der er vækst på alle de tekniske områder. Største vækst er på Metal & Transport-området. Her er man gået fra 53 elever i 2017 til 83 elever i år. Både auto- og metalindustrien har da også efterspurgt mere arbejdskraft, så der burde ikke være problemer med at finde praktikplads for de 83 elever.

Politikere, skoler, kommuner og erhvervslivet har brugt mange kræfter på tiltag, der skal øge interessen og optaget til især de tekniske erhvervsuddannelser. Det ser ud til at lykkedes med årets tilmeldingstal. Om det er en varig stigning, er for tidligt at sige, men årets tilmeldingstal er en stærk start ifølge Neil Jacobsen.

- En stigning i vores optagstal vil i sidste ende komme Vendsyssel til gode. Det betyder at vores arbejdsmarked kan finde arbejdskraften lokalt. Vi oplever efterspørgsel på elever i øjeblikket, så en stigning på 30 elever er slet ikke nok. Derfor er det også vigtigt at understrege, at de tal vi her har beskrevet kun er tallene fra grundskolen, og de udgør ca. 50% af det samlede optag på erhvervsuddannelserne til august. De andre 50% tilmelder sig helt frem til skolestart, og de kommer fra alle verdenshjørner – jobcenter, andre uddannelser, studenter osv.