Ny rekord - 1.005 elever på erhvervsgymnasiet

  13/03/18

EUC Nords gymnasier har passeret en milepæl.



Rektor Karsten Asmussen fra EUC Nord har ventet på årets optagstal med spænding. Og i år var det lidt mere spændende end ellers, fordi der var en mulighed for at runde 1.000 elever på erhvervsgymnasiet, som består af alle tre årgange af Teknisk Gymnasium (htx) og Handelsgymnasiet (hhx) i Hjørring og Frederikshavn.

- Efter vi modtager optagstallene i starten af marts, flytter de sig ikke nævneværdigt frem til skolestart i august. I år håbede jeg - som altid - på et godt optag, men var måske også lidt skeptisk pga. den negative befolkningsvækst vi oplever i Vendsyssel. Optimismen forsvandt dog med de første tal d. 1. marts og jeg tænkte, at 1.000 elever kunne vi glemme alt om. Men i de sidste 14 dage, er der blevet flyttet rundt på tallene, og mandag d. 12. marts rundede vi elev nr. 1.005.

Flere elever på erhvervsgymnasiet
I år er EUC Nords gymnasieoptag samlet set flot, når man tager det faldende antal unge i betragtning. Hhx i Hjørring er gået markant frem fra 107 i 2017 til 124 i 2018. Htx i Hjørring modtager 117 elever, hvilket er det samme som sidste år. Og hos htx i Frederikshavn er tallet 85 mod 89 sidste år. Tallene er behæftet med en smule usikkerhed, da der kan ske forskydninger pga. elever som skifter uddannelsen inden skolestart i august. Samlet set har EUC Nord opnået en vækst på 7% ift. 2017.