En fabel fortalt med lyd, lys og billede

  01/03/18

Som bidrag til Frederikshavns 200-års købstadsjubilæum, og som en markering af Eventteknikeruddannelsens 10 års jubilæum, præsenterer eventteknikeruddannelsen:

 

… en fabel-gave med Cloostårnet i Frederikshavn i hovedrollen!

Fablen tager form som et 15 minutters show fortalt med lyd, lys og billede. Fablen afvikles med 5 minutters mellemrum:

 - Lørdag den 3. marts kl. 19.00 til 22.00 (Forpremiere).
 - Søndag den 4. marts fra 19.00 til 22.00.
 - Mandag den 5. marts fra 19.00 til 22.00.

Fablen skal opleves inde foran og omkring Cloostårnet. Så parker bilen på P-pladsen og gå ud i den friske vinterluft. Den er også gratis!

Der bruges masser af lys, videomapping og lyd i 29 kanaler fordelt i området omkring tårnet (En avanceret form for 3D-lyd). Der er malet med den store pensel! En oplevelse som henvender sig til alle. Også børn.

Cloostårnet har været en del af frederikshavnernes hverdag siden først i 60´erne. Som en grå kæmpe rejser den sig på den højeste bakketop vest for byen. Alle, der har besøgt den, ved, at der er en fantastisk udsigt fra toppen: Hele storkommunen er synlig, Aalborg kan endda skimtes mod syd og Rubjerg Knude tydelig ses mod vest. Men, hvorfor? tænker mange som har været i tårnet. Og finder historien om Konsul Cloos, der testamenterede byen pengene til tårnet, der skulle være et håndfast monument for hans forældre. Han oplevede ikke selv tårnet, da han døde i 1941. Det blev Frederikshavn byråd, der fik tårnet bygget, og bag det aner man endnu et af de kompromiser, som nødvendigvis er demokratiets konsekvens. Der skulle have været en roterende restaurant i toppen, derfor højden, konstruktionen og materialevalget. Det blev der så ikke råd til. Man fik ”kun” et imponerende tårn og ikke et fantastisk.

Men et imponerende tårn appelerer til kreative sjæle. Især når det står mørkt og majestætisk med et ”vinterlukket” skilt ved foden. Derfor måtte vi bare lege med det. Prøve at se hvilke historie tårnet kunne hvirvles ind i og måske finde en eller anden sjæl, der kan revitalisere tårnet.

Eventafdelingen på EUC Nord har før leget med lys rundt omkring i Frederikshavn (”Se din by i nyt lys!”, ”Baggårdslys”, ”Spredt bylys” etc.) og var også dybt involveret i den første lysfestival i 2004. Dette projekt er det hidtil mest ambitiøse og har nye elementer med: Videomapping og en lydside.

De fleste af de studerende i eventafdelingen kommer ikke fra Frederikshavn. Derfor er vi vant til at byen bliver ”trykprøvet” af hver årgang i forhold til at rumme en national uddannelse som Eventteknikeruddannelsen. Selvom byen kalder sig ”den lille storby”, så må vi her citere en af byens store sønner – Allan Olsen: ”en røvgevirtatovering gør ingen kvinde erotisk”. Det er ikke det smarte byen vinder på! Der er mange flere caféer og hotte steder i de store storbyer. Byen vinder på evnen til at samarbejde! Når vore studerende oplever, at byens kulturhuse åbner dørene for dem, når de møder lutter velvilje i forhold til at kunne låne lokationer og udstyr til opgaver, når de møder folk som er ægte interesseret i det, de laver, så føler de sig velkomne og finder den plads de skal bruge for at få fyldt deres hverdag med uddannelsesrelevante aktiviteter. Det er vi dybt taknemmelige for!

Vi har overladt skabelsen af fabelen til 5 studerende:
Astrid Graungaard har lavet fortællingens story-line. Astrid er eventkoordinatorelev (Blokhus Turistbureau).
Silas Emil Bertelsen har komponeret musikken, indspillet den og mikset den i flerkanalsformatet (Soundforce Backline, Århus).
Markus Dahl-Hanssen har designet videomappingen (Kimen Kulturhus, Stjørdal, Norge).
Johan Sundberg Müller (Comtech A/S, Albertslund) og
August Thede (Nordic Rentals A/S, Hedensted) har I fællesskab stået for designet af lyset.

De sidste fire elever er 3. års eventteknikerelever.

Og så får de hjælp af en del medstuderende til opsætningen og nedtagningen af udstyret.

Eventteknikeruddannelsen på EUC Nord har passeret de 10 år. En relativ høj alder for en uddannelse i en meget dynamisk branche, som i samme periode har gennemløbet en stor udvikling. En udvikling som eventteknikeruddannelsen har bidraget til, men som selvfølgelig også har sat sit præg uddannelsen. F.eks. barsler uddannelsen med et nyt speciale fra august måned: AV-tekniker (Et speciale ønsket af de virksomheder som monterer og vedligeholder AV-udstyr i permanente installationer. Et speciale som faktisk er en hybrid imellem en eventtekniker og en elektriker og virkelig henvender sig til tekniknørden med hang til finish!).

Vi har igennem årene færdiguddannet ca. 80 eventteknikere, som nu gør god fyldest i branchen. Vi ser frem til at uddanne mange flere!

På gensyn under Cloostårnet!