EUC Nord bestod eksamen

  08/02/18

Evalueringsresultater fra efteruddannelsesområdet viser at EUC Nord holder et godt niveau.



Hvert år gennemgår Undervisningsministeriet evalueringer fra efteruddannelsesundervisningen i hele Danmark. Det gør de via viskvalitet.dk, hvor kursisterne har mulighed for at give deres mening til kende mht. de kurser de har været på med en karakter på 1 til 10 med 10 som det bedste. Det samlede resultat bedømmes på de tre parametre kursusudbytte, lærerpræstation og undervisningsform + indhold. Og her ligger EUC Nord godt placeret i feltet af skoler, med en flot score på lærerpræstation (8,7), en god score på undervisningsform (8,3) og en lidt lavere score på kursusudbytte (7,6).

Hos EUC Nord er man tilfreds med det samlede resultat, men man arbejder dog på, at kunne skabe endnu bedre resultater fremover.

Imponerende antal evalueringer
Vicedirektør Jeanette Ørtoft er imponeret over de mange evalueringer man får.

- Det er bestemt ikke alle AMU-udbydere som får så mange og fine evalueringer som EUC Nord. Vi har modtaget 7.710 evalueringer og det er en besvarelsesprocent på 85,2% af vores totale antal kursister. Jeg er virkeligt glad for at vores kursister vil bruge den ekstra tid på at udfylde skemaet. Det betyder noget for os, da vi jo bruger besvarelserne til at gøre vores kurser bedre.

Ser man på de enkelte kursusområder, er det især positivt at EUC Nords største efteruddannelsesområde, metal, scorer meget højt på alle parametre med et gennemsnit på 8,7. Et andet stort område er administration og ledelse, og her er gennemsnittet 8,1 med plads til forbedring i kursusudbytte (7,5). Et tredje stort efteruddannelsesområde er transport og her har man et gennemsnit på 7,8. En karakter på 7,4 i kursusudbytte har givet anledning til at man vil arbejde med forbedring i 2018.

Bl.a. pædagogisk fokus i 2018
Markedschef Kasper Boelskifte-Jensen fra EUC Nord har med interesse læst resultatet og vil nu trække i arbejdstøjet sammen med sine kolleger, så man kan øge kvaliteten af efteruddannelsesundervisningen endnu mere i 2018.

- Efteruddannelsesområdet, er hos EUC Nord domineret af kurser som er meget standardiserede i deres indhold, og derfor kan være svære at ændre indhold og form på. Fx svejse- eller transportkurser er så formaliserede, da stoffet for en stor del består af standarder bestemt via lovgivning, og det kan man ikke rigtigt ændre i. Men vi kan gøre en del ved at arbejde med det pædagogiske område, som betyder rigtigt meget for kvaliteten af kurset og især lærerens præstation. På eksempelvis vores transportområde er man derfor i øjeblikket i færd med at implementere en ny pædagogik, der gerne skulle resultere i en forbedret kvalitet og dermed højere evaluering fra kursisterne.