Iværksætterdrømmen blev afprøvet

  04/12/17

Mere end 40 elevvirksomheder fik afprøvet deres idéer og produkter på lokale erhvervsfolk, der agerede dommere ved den årlige innovationsmesse på EUC Nord.

Torsdag afholdte man den årlige innovationsmesse på EUC Nord, hvor omkring 150 elever fra Handelsgymnasiet og Teknisk Gymnasium dystede mod hinanden. I mindre grupper har eleverne i faget Innovation arbejdet med idé- og produktudvikling, samt med flere væsentlige aspekter i forbindelse med opstart af egen virksomhed. Det er anstrengelserne herfra der skulle afprøves på dommerpanelet, der bestod af 15 lokale erhvervsfolk fra Hjørring. Dommerpanelet skulle således bedømme elevernes virksomheder, idéer og produkter ud fra følgende kategorier: idé, markedsføring, økonomi, produktudvikling og strategi.

Dommerpanelet kunne afslutningsvis kåre virksomheden ”Wørsling” fra htx, som messens samlede vinder ud fra et spændende koncept om en lokalforankret hjemmelavet is.

Forberedelse til Regionsmesterskabet
Idéen med den interne innovationsmesse og det lokale dommerpanel er først og fremmest, at give eleverne en smagsprøve på det videre forløb i innovationsfaget. D. 20. januar drager størstedelen af elevvirksomhederne nemlig til Aalborg, hvor de skal deltage i den regionale innovationsmesse. Her skal der dystes om eftertragtede pladser til National Entreprenørskabmesse i Odense, hvor landets bedste innovationselever mødes.

En stærk tradition
Både Handelsgymnasiet og Teknisk Gymnasium på EUC Nord har gennem den seneste årrække opbygget sig en stærk tradition i arbejdet med innovation og iværksætteri. Det er siden 2014 blevet til to topplaceringer ved den nationale messe, og dermed også deltagelse ved europamesterskaberne, samt flere sejre i kategorierne. Derudover findes der flere eksempler på veletablerede virksomheder I Hjørring, der har rødder i netop innovationsundervisningen på EUC Nord.